Recept Treska z Trondheimu

(Hodnoceno 1x) Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Treska z Trondheimu

Úvod

Předkládám další delikátní norský recept na pečené rybí maso pod zeleninovou krustou. Když mi toto jídlo vychvaloval majitel rybářského kempu v Norsku, vzpomenul jsem si, že už jsem to někde viděl. A doma v knihovně jsem tu kuchařku našel! Je z roku 1969 a jmenuje se Skandinávská kuchyně, autor Jindřich Roubíček. Složení surovin jsem zachoval, jen jsem poněkud upravil jejich množství.

Postup

Cibuli nakrájíme najemno, toustový chléb na kostičky. Karotky a celer nastrouháme na hrubém struhadle. To vše vložíme do hlubší pánve, nebo kastrolu, kde jsme rozpustili polovinu másla, přidáme zelenou petrželku a směs osolíme, opepříme a promícháme. Směs lehce osmažíme za častého míchání, ale jen tak, aby zelenina lehce zavadla. Osolená a opepřená filátka z ryby rozložíme do přiměřeně velkého, máslem vytřeného pekáčku (např. Pyrex), přikryjeme zeleninovou směsí, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Troubu rozpálíme na 220 st.C a pečeme 25 - 30 minut tak, aby krusta byla hezky opečená a křupavá.

Recept je z kategorií: Filé


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.12.13 vloženo
  • 7774x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750g tresčích filetů
  • 2 ks větších karotek
  • 200g celeru
  • 1 ks cibule
  • 3 PL zelené petrželky sekané
  • 6 plátků bílého toustového chleba
  • 200 g másla
  • 3 - 4 PL strouhanky
  • sůl
  • pepř mletý

Doporučená příloha

  • brambory vařené, nebo pečené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

ajaaja1 08.02.15 16:13

Vynikající, moc nám to všem chutnalo.

Odkaz na uvaření

Lyduska 07.03.14 15:48

Výborný recept!

Viem, že Nóri sú „zemiakoví“, ale zemiaky som momentálne nemala doma …

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

parles 11.12.13 14:48

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Treska z Trondheimu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 11.12.13 16:53

Moc hezke

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Štika na smetaně Štika na smetaně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz