Recept Treska v soli

PITRYS Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Dovnitř tresky dáme jednak bazalku a pažitku (přiměřeně), dále pak měsíčky limetky (nešetřit). Tresku položíme na solné lůžko v pekáčku a zasypeme ji solí tak, že ji lze jen tušit. Podle velikosti pečeme v troubě ~180 stupňů 20-30 minut Poté pekáček vyndáme a celé dílo necháme 10-15 min. odpočinout. Pak citlivým úderem rozbijeme solnou krustu, sůl odstraníme a vidličkou podebereme u ocásku kůži, kterou na vidličku pěkně bez problému natočíme. Objeví se lahodná filátka, která podáváme nejlépe s bílým pečivem, když jsme je náznakově skropili olivovým olejem. Přizdobíme zeleným. No a když bílé pečivo, tak i vínko podobného odstínu. Ale kdo raději brambor, nechť si poslouží. Treska je voňavá, šťavnatá a jde krásně od kosti, což oceníme při postupném odebírání lahůdky shora dolů. Jen pozor na sůl, ať nemáme ohřátého slanečka :-)) Já ji odmetám takovou tou silikonovou "mašlovačkou" - vypadá a funguje jako jemný smetáček.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 26.07.05 vloženo
  • 5094x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi hodinka :-)

Ingredience

  • Treska či jiná rybka kuchaná, s hlavou nebo bez hlavy, s kůží
  • Sůl - tolik, kolik je třeba dle velikosti rybky, lepší je sůl hrubá
  • Limetky
  • Bazalka
  • Pažitka
  • Olej olivový

Doporučená příloha

  • bílé pečivo a víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Treska v soli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Treska v soli

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Treska v soli

Viděla jsem podobný recept, jen do soli (1:1 hrubozrnná a jemnozrnná) přidávali bylinky (majoránka, myrta, tymián, kopr, petrželkaa nejvíc bazalky), citronovou kůru, jalovec a česnek. Mixovali to a pak tam dali bílky, aby se dala sůl na rybu modelovat i s plotvičkama… a do krusty pak vyryli „kostru“ :-)
Do ryby dávali taky bylinky a citronovou kůru a pak ji zašili.
A hlava ryby koukala z krusty ven…
Ale v jednoduchost je krása :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Květáková polévka Květáková polévka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz