Recept Treska s čerstvou okurkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Treska s čerstvou okurkou

Postup

1. Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky. 2. Mrkev očistíme, omyjeme, ale necháme jí na konci asi 2 cm zelené natě. 3. V kastrole zahřejeme máslo a nakrájenou okurku na něm podusíme. 4. Filé z tresky omyjeme a osušíme ubrouskem a spolu s mrkví v celku přidáme k podušené okurce. Bez pokličky necháme asi 7 min. povařit na mírném ohni. 5. Rybí vývar smícháme s bílým vínem, rybu se zele­ninou jím podlijeme a dusíme dalších 5 min. Kopr propláchneme, vytřepeme z něj vodu a jemně nasekáme. Tresku se zeleninou upravíme na talíře a posypeme se­kaným koprem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 29.01.02 vloženo
  • 3745x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 menší salátová okurka
  • 12 mrkví
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 600 g filé z tresky
  • 800 ml rybího vývaru (i z kostky)
  • 20 ml bílého vína
  • 4 snítky kopru

Doporučená příloha

  • Příloha: vařené nebo pečené brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Treska s čerstvou okurkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz