Recept Treska podle dobré ženy

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Treska podle dobré ženy

Postup

Rybí filety rozkrojte po déce na poloviny, srolujte je do rulicek a upevnete párátky. Poduste je 10 minut ve vode s prídavkem soli a bobkového listu. Nechte je okapat a vlozte je do pekáce. Na pánvi na másle orestujte zampiony, posypte je moukou, prilejte vodu z povarené ryby a povarte na omácku. Ochutte citronovou stávou, solí a peprem a omácku nalejte na ryby v pekáci. Pecte v troube vyhráté na 200 stupnu C asi 20 minut. Pred podáváním posypte petrzelkou.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 26.06.07 vloženo
  • 8693x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 700 g filetu z tresky
  • 6 dl vody
  • sul
  • pepr
  • 1 bobkový list
  • asi 700 g zampionu, rozkrojených na poloviny
  • 50 g másla
  • 50 g mouky (asi 1 dl)
  • stáva z pulky citronu
  • petrzelka, jemne nakrájená

Doporučená příloha

  • Rezy z peceného lístkového testa nebo bageta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Treska podle dobré ženy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Treska podle dobré ženy

klaaarka
222 příspěvků 11.4.10 21:55
Re: Treska podle dobré ženy.

Dneska byla k obědu. Moc dobré.

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Treska podle dobré ženy.

„bonne femme“ znamená nejen „dobrá žena“, ale i „prostá žena“, „tetka“,„babka“a často jen ŽENSKÁ!!!
Když Francouz mluví o nějaké ženě obecně, použije často právě bonne femme-ženská. A může být dobrá, špatná, hezká, ošklivá, chytrá i blbá…
A tu rybu „a la bonne femme“ si připravte je to dobrota.
A protože můj „bon homme“ právě připravuje rybu( Morue a la Portugaise) na oběd, tak odcházím. Bon appetit

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Treska podle dobré ženy.

Nemyslím si, ze moje reakce byla príkrá. A také si nemyslím, ze to Bona myslela zle. Naopak si myslím, ze diskuze na temata tohoto druhu nepatrí sem, na stránku kde se písí recepty. O tom jsem se uz zmínil. Na to je v Labuzníku Diskuzní forum. V tom tedy jsem, a budu, nekompromisní.

jolana
5066 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Treska podle dobré ženy-Handulo o))

..debatu?!… tech par co tady mame nam utece o) :' ) ..a obaja su nasi bonno…a ten rozdiel v chapani ..no predsa To je vono!..a je to hezky..;)

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Treska podle dobré ženy, Spiser

proč jsi tak nekompromisní??? Jak znám Bonu, bylo to myšleno určitě jinak. Tady je vidět jasný rozdíl mezi mužem a ženou v chápání.
Holky, že bychom rozjely debatu o „dobrých“ mužích.....

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Treska podle dobré ženy, Spisere,

proč tak příkrá reakce? Myslím, že Bona to nemyslela nijak zle…Kolikrát se tu diskutuje o názvech jídel, jejich možných variantách a taky o jiných věcech, které s receptem vůbec nemají nic společného.....tak proč ne o názvu? ;o)

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Treska podle dobré ženy.

Existují francouzská jídla, které ve svém názvu nesou „a la bonne femme“ (podle dobré zeny). Tento název by se mel chápat jen jako název a tak trosku i jako pocta zenám. Doufám, ze ostatní labuzníci to takto chápou a ze jim tento název nedelá problémy.
Co je a co není „dobrá zena“, jaká jsou kriteria pro hodnocení „dobré zeny“, to s Tebou, Bono, diskutovat nehodlám a nebudu. Tato stránka Labuzníka je urcena pro recepty a vecné komentáre k nim. Pokud chces Tvuj problém s nekým diskutovat, potom vyuzij Diskuzní forum Labuzníka nebo soukromé zprávy.
Víc se k Tvému nevecnému komentári vyjadrovat nebudu a v receptu se nic doplnovat nebude.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Treska podle dobré ženy.

Mohu se zeptat, jaké jsou charakteristické vlastnosti „dobré ženy“, je-li vůbec něco takového možné specifikovat…? Vzhledem k názvu receptu nejspíš ano..
A zejména - je zde povaha „dobré ženy“ posuzována z hlediska mužské či ženské poloviny lidstva?
A ještě jedna otázka: Na jaký způsob by byla připravena „treska podle dobrého muže“? Spisero, to by se mělo doplnit…

lojzanek
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Treska podle dobré ženy.

Nemá chybu a je moc chutný i pro ty,kdo nemá ryby moc v lásce

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Treska podle dobré ženy.

Omlouvám se za preklep a dekuji za upozornení! Samozrejme ze vody má být je 6 dl. Uz jsem recept opravil.

blamamka
292 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Treska podle dobré ženy.

Mám tomu rozumět, že tam přijde 6 l vody?

Nero
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Treska podle dobré ženy.

Opravdu má být té vody 6 litrů?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz