Recept Treska po portugalsku

Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vykuchané, očištěné tresky podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky o tlouštce asi 2 cm. Naskládáme do nádoby a zalijeme asi polovinou oleje, do kterého jsme vmíchali utřený česnek se solí, pepř, dobromysl, nasekanou petrželku a kopr. Necháme 24 hodin marinovat přikryté na chladném místě. Následně zalijeme posledním zbytkem oleje a upečeme. Mezitím si připravíme omáčku. Všechny uvedené ingredience řádně promícháme a vložíme do omáčníku. Maso poklademe na talíře, dosolíme, mírně opepříme a obložíme plátky citronu. Omáčku si každý nabírá sám.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 14.01.06 vloženo
  • 6850x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 tresky nebo 4 porce rybího filé
  • 1/8 l oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 KL dobromysli
  • petrželová nať
  • kopr.
  • Na omáčku:
  • 8 PL majolky
  • 4 PL šlehačky
  • 4 PL mléka
  • 1-2 KL hořčice
  • 1/2 citronu - šťáva
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 KL cukru
  • 1-2 KL worcestrové omáčky
  • petrželková nať
  • kopr
  • pažitka
  • řeřicha.

Doporučená příloha

  • nechávám na Vás

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Treska po portugalsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Cuketové placky Cuketové placky
Chilli con carne Chilli con carne
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz