Recept Treska pečená v majonéze

(Hodnoceno 1x) Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Treska pečená v majonéze

Úvod

Na konci letošního jara jsem se zúčastnil rybářské výpravy do Norska, jejímž cílem byl lov tresek. Kromě ryb jsem si domů dovezl také pár receptů od majitele chatového kempu, ve kterém jsme bydleli. Toto je jeden z nich.

Postup

Přiměřený pekáček vytřeme máslem. Tresku osolíme, opepříme a nakrájíme na díly, které rozložíme do pekáčku. Tyto plátky se klidně mohou i částečně překrývat. Vše posypeme petrželkou a na proužky nakrájenou cibulí. Navrch rozprostřeme majonézu. Pečeme asi 20minut v troubě předehřáté na 200st.C. Poté to vše posypeme strouhankou a prudce zapečeme až do požadované barvy - výhodné je přepnout na gril na plný výkon.

Recept je z kategorií: Filé


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.08.13 vloženo
  • 10512x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g filé z tresky
  • 1 ks cibule (menší)
  • 4 PL petrželky zelené, sekané
  • 200g majonézy
  • 3 PL strouhanky
  • sůl
  • pepř mletý
  • 1 PL másla

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 21.03.15 16:31

S fazuľkami a pečenou červenou repou.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 13.10.13 11:14

Nórske recepty na ryby zvyknú byť výborné.
Tento to potvrdzuje.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

parles 25.08.13 15:42

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Treska pečená v majonéze

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Marikac
1 příspěvek 29.04.15 15:24

Ryby jsou velice zdravé :) a treska je opravdu moooc chutná!! :)

 
parles
302 příspěvků 27.04.15 23:46

@Kikinnka, opravdu jsi ještě nejedla třeba normální rybí file, ať už lisované, nebo rybí prsty? To je totiž taky treska. Ale fakt je, že filátko z čerstvé tresky je trochu jiná liga. :mavam:

 
Kikinnka
1 příspěvek 27.04.15 23:13

Říká se, že je treska velice chutná, já jsem ji nikdy neměla :/ je opravdu tak dobrá?

 
babi Maruš
1 příspěvek 21.03.15 13:08
Je to ňamka

Tenhle recept je super. Použila jsem místo tresky filet z duhového pstruha, k šalotce jsem přidala ještě dva stroužky česneku a bylo to strašně dobré. Od manžela jsem zase dostala jedničku s hvězdičkou. :hug: :mrgreen: :dance: :twisted: :idea:

 
Eja
3815 příspěvků 25.08.13 19:09

Já s tím nemám problém přes breberky, ale chuťově - ale jo, věřím Ti, jdu do toho, zítra :mavam:

 
parles
302 příspěvků 25.08.13 18:25

Hellmans by na to určitě stačila, ale proč utrácet peníze? Udělal jsem si Vtipnou majonézu fofrem, která tu na Labužníku někde je a je to práce na dvě minutky. A navíc není se třeba ničeho obávat, protože i kdyby v tom vejci nějaká mrška salmonelka byla, tak se upeče! :dance:

 
Eja
3815 příspěvků 25.08.13 16:24
Majonéza v tepelné úpravě

Furt s tím mám nějak problém, ale tohle asi zkusím. Majonéza v nějaké speciální kvalitě? Hellmans by na tohle stačila? :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz