Recept Treska na bílém víně

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do pekáče vložte tresku, posypte nasekanou šalotkou, osolte opepřte, zalejte vínem a posypte hoblíčkama másla, přikrýjte alobalem nebo pečícím papírem. Dejte do předehřáté trouby 230 °C (7) na cca 15 minut. Výjměte z trouby, z podkov odstraňte kůži a kostičky, maso narovnéjte na předehřátou podávací mísu na teplé místo ke konečnému použití. Obsah vývaru zredukujte na 1/3 obsahu. Propasírujte do hlubší pánve. Uveďte do varu a zašlehejte creme fraiche se škrobem a velice šetrně provařte. Eventuelně dochuťte soli a pepřem a přeléjte upravené podkovy tresky, podávejte. Přílohou nejlépe jsou malé brambůrky v páře. Jako doprovod jídla se hodí stéjné víno, které jste použili na přípravu.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.04.10 vloženo
  • 2797x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 podkovy z tresky
  • 3 dl Bourgogne blanc
  • 2 šalotky
  • 1 PL škrobu
  • 50 gr másla
  • 80 gr creme fraiche
  • sůl
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Treska na bílém víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz