Recept Treska na bílém víně

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do pekáče vložte tresku, posypte nasekanou šalotkou, osolte opepřte, zalejte vínem a posypte hoblíčkama másla, přikrýjte alobalem nebo pečícím papírem. Dejte do předehřáté trouby 230 °C (7) na cca 15 minut. Výjměte z trouby, z podkov odstraňte kůži a kostičky, maso narovnéjte na předehřátou podávací mísu na teplé místo ke konečnému použití. Obsah vývaru zredukujte na 1/3 obsahu. Propasírujte do hlubší pánve. Uveďte do varu a zašlehejte creme fraiche se škrobem a velice šetrně provařte. Eventuelně dochuťte soli a pepřem a přeléjte upravené podkovy tresky, podávejte. Přílohou nejlépe jsou malé brambůrky v páře. Jako doprovod jídla se hodí stéjné víno, které jste použili na přípravu.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 19.04.10 vloženo
  • 2851x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 podkovy z tresky
  • 3 dl Bourgogne blanc
  • 2 šalotky
  • 1 PL škrobu
  • 50 gr másla
  • 80 gr creme fraiche
  • sůl
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Treska na bílém víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Ořechový koláč Ořechový koláč
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz