Recept Treska na bílém víně

youpi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do pekáče vložte tresku, posypte nasekanou šalotkou, osolte opepřte, zalejte vínem a posypte hoblíčkama másla, přikrýjte alobalem nebo pečícím papírem. Dejte do předehřáté trouby 230 °C (7) na cca 15 minut. Výjměte z trouby, z podkov odstraňte kůži a kostičky, maso narovnéjte na předehřátou podávací mísu na teplé místo ke konečnému použití. Obsah vývaru zredukujte na 1/3 obsahu. Propasírujte do hlubší pánve. Uveďte do varu a zašlehejte creme fraiche se škrobem a velice šetrně provařte. Eventuelně dochuťte soli a pepřem a přeléjte upravené podkovy tresky, podávejte. Přílohou nejlépe jsou malé brambůrky v páře. Jako doprovod jídla se hodí stéjné víno, které jste použili na přípravu.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 19.04.10 vloženo
  • 3954x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 podkovy z tresky
  • 3 dl Bourgogne blanc
  • 2 šalotky
  • 1 PL škrobu
  • 50 gr másla
  • 80 gr creme fraiche
  • sůl
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Treska na bílém víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Ořechový koláč Ořechový koláč
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz