Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Sylvie Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Změklé máslo utřeme se solí a vejci do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko a dobře propracujeme. Kávovou lžičku vhčíme v horké vodě, vykrajujeme noky a vaříme je opatrně ve slané vodě 5 - 6 minut. Recept mám z kuchařky Jiřiny Bohdalové - Lidi, to je ale bašta. Nočky dělám léta a jsou moc dobré. Časem jsem je přestala dělat otrocky podle receptu, to znamená, že všechno nahážu do misky a hnětu robotem.
Recept je z kategorií: Přílohy
Dělávám je ke špenátu, ale i ke kuřeti na paprice…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Třené noky - třeba ke kachně na divoko
2302 příspěvků 8.2.09 20:38
Já se všem omlouvám, už si na ňu Aňu dám pozor. Promiňte!!
2302 příspěvků 8.2.09 19:05
řtžřtyřt
2302 příspěvků 8.2.09 19:05
kyýyýýýýýužy
2302 příspěvků 8.2.09 19:05
kyýyýýýýýužy
2302 příspěvků 8.2.09 19:05
)pp
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
To mě ale mooc těší. Hezký den Vám přeju.
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Hlásím, že k slepici na paprice se náramně osvědčily. Rodina vyčistila mísu, že na psy nic nezbylo
.
dnes byly k obědu nakonec ke kološvárskému zelí - mňamka
. Potřebovala jsem spotřebovat mleté maso a
noky se k tomu chuťově hodily. Samozřejmě jsem ujídala i jako těsto,
břóšek neprotestoval
. B.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
To jsem moc ráda, že se Vám recept líbí. Doufám, že noky budou chutnat.!!
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Jejdamane, už jsou v oblíbených. Proti těm mým krupicovým je to raz dva. Díky!
Sylvi, díky za recept, mám noky moc ráda v polévce, ale jako přílohu jsem je ještě nezkoušela.
Hejo, díky za inspiraci na sobotní oběd, udělám kuře na paprice - potřebuji zlikvidovat zásoby v mrazáku - a k tomu výše uvedené noky, už se na to těším
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to fakt dobrota, hlavně je nesněz jako těsto. Bolí po tom břóšek.
Já to vím nejlíp.
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylvi, tak tenhle recept jsem potřebovala v sobotu - ke slípce na paprice (snacha noky miluje). Nakonec jsem našla ve starém Gurmánovi Gnocchi z vařených brambor a také nebyly špatné. Určitě ty Tvé nočky vyzkouším. Ve vaření noků jsem totiž začátečník.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Jandulko, to věřím.
Vůbec, ale vůbec nejsou špatné ke svíčkové na smetaně.