Recept Třené buchty Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Připravíme si kvásek z 30g rozdrobeného droždí, 5g cukru, 1/3l vlahého mléka a 220g mouky. Necháme jej vykynout. Do dobře umíchaného másla, cukru, žloutků, kůry, a vanilkového cukru přilijeme vykynutý kvásek. Vše zamícháme, osolíme, těsto zahustíme podle potřeby ostatní moukou (280g) a dobře vypracujeme. Necháme přikryté vykynouti. Pak těsto rozválíme , nakrájíme na čtverečky, naplníme nádivkou, uzavřeme a uzavřenou stranou je poskládáme na vymazaný pekáč. Ještě je po stranách pomažeme rozpuštěným máslam. Přikryjeme je utěrkou a nacháme je nakynouti. Vykynuté pomažeme máslem a upečeme je v mírnější troubě do růžova. Prochladlé vyjmeme a pocukrujeme. P.S.: Já těsto nevyvaluji, le přímo z mísy lžicí vykrajuji kousky (dávám pozor, aby byly stejné velikosti), na vále je roztlačím prstama, naplním nádivkou, zdvihnu okraje a dobře je stisknu dohromady.

Recept je z kategorií: Buchty

Nahlásit recept

  • 18.11.02 vloženo
  • 13033x zobrazeno

Ingredience

  • 120g másla
  • 40g cukru
  • 4 žloutky
  • sůl
  • citronová kůra z vosku zbaveného citronu
  • 1 vanilkový cukr
  • 30g čerstvého droždí
  • 5g cukru
  • 220g hrubé mouky
  • 1/3l vlahého mléka
  • 280g hladké mouky
  • 60g másla na pekáč
  • Nádivka dle Vašeho přání (povidlová, maková, tvarohová atd.)
  • Pudrový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Třené buchty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Třené buchty

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Třené buchty - buraci

já snad jdu zadělat na buchty ;o) Opravdu, na oplátku jsi naladila Ty mě. Tu zálivku s rumem musím vyzkoušet. Dnes a včera jsem se však trochu toulala po venku, včera bylo 18°C a dnes také slunečno a ne o moc méně stupňů…úplné indiánské léto.

Přeji Ti příjemný víkend!

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Třené buchty (PRA).

Ze vcerejsich dvaceti buchet nam nyni zbyvaji dve, pricemz vetsinu jsme jedli spolu s navstevou rovnou teple primo z pekace:-) Buchty jsem pekla s cerstvym drozdim Fala, krasne vybehly, s testem se pekne pracovalo. Hned, jak byly upecene, polila jsem je navic trochou smesi masla, rumu a mouckoveho cukru. Jine buchty nez tyhle uz pect nebudu. Dekuji za recept Babi a preji pekny den.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Třené buchty - buraci

buchty nikdy neuškodí ;o) Prosím, dej vědět jak chutnaly.

Přeji Ti krásný večer!

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Třené buchty (PRA).

Nalakaly jste me, jdu na ne:-) Budou s makem a povidly pul na pul.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Třené buchty - Berdie...

já jsem aktivní suché (obvykle Fleischmann's) a instantní suché (obvykle Dr. Oetker) kvasnice používala skoro 40 let. Pozor je v nich rozdíl! Zde v ČR jsem zatím žádné nekoupila, mám ještě plno instantních z Kanady (balíček 7 g) a kupodivu stále pracují ;o) Bude-li se Ti chtít, podívej se ještě na další recept BUCHTY , který často peču.

přeji Ti příjemný den!

Berdie
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Třené buchty (PRA). Sušené kvasnice

Já peču jedině ze sušených kvasnic a opravdu jsou některé sáčky na 1kg a některé na 1/2kg - asi je to podle výrobce. Je dobré si přečíst vzadu na sáčku návod, tam to většinou je napsaný;) Většinou peču z 1/2kg mouky a dám tam celý sáček, který je určený pro 1 kg mouky a vůbec to nevadí. Horší asi je, když je dá kvasnic méně.
Hm, buchtičky vypadají dobře - taky je určitě brzy zkusím:-)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Třené buchty ...

Díky za vyzkoušení starobylého receptu babiček a prababiček. Opravdu se Ti ty buchty povedly a jestli to byly první cos kdy pekla, tak klobouk dolů! Díky za přidání teploty trouby. Co mě překvapilo, je ta polovina sáčku instantních kvasnic (já bych dala na půl kila mouky celý sáček, ale možná že zde váží víc jak 7 g na jakéžto balení jsem zvyklá).

S pozdravem,

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Třené buchty (PRA).

Ke gulášové polévce dnes kromě Cordon Bleu byly ještě tyto buchty. Mé první kynuté buchty! ;o) S makovou nádivkou (1 hrnek mletého máku=7 lžic surového, 1 hrnek mléka, 1 lžíce marmelády, 5 lžic cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, špetka skořice). Vyšla tak akorát. Protože jsem si myslela, že bohatě vystačí a buchty jsem nešidila, poslední čtyři buchty byly s menším množstvím máku. Ze surovin jsem udělala 19 buchet. Ta jedna chybějící byla uzmuta na zkoušku propečení. A tady už další 4 chybí. Skončily i s tou první v Járovo žaludku. ;o))
P.S. Dělala jsem je z instantních kvasnic (1/2 sáčku), pekla při 180 °C - 160 °C na horkovzduchu cca hodinu. Možná 10 minut přes, nevím, hodiny jsem u toho nehlídala. ;o)) A jsou moc dobré.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz