Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Syrové brambory nastrouháme a přebytečnou tekutinu scedíme. Brambory spaříme horkým mlékem, přidáme drobně posekané škvarky, utřený česnek, majoránku, pepř, sůl a strouhanku. Hmotu promícháme a je-li těsto řídké, zahustíme je strouhankou. Pekáč vymažeme sádlem, vlijeme do něj připravenou směs, rozestřeme ji a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 20 minut, až povrch a okraje zrůžoví. Horkou placku vyklopíme z pekáče na plát alobalu, stočíme ji na něm v závin a nakrájíme na díly. Podáváme se zelným salátem z kysaného zelí a cibule.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
teplé místečko za pecí na chalupě, kalfas něčeho dobrého a teplého
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Trautenberkův toč