Recept Trautenberkův toč

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Syrové brambory nastrouháme a přebytečnou tekutinu scedíme. Brambory spaříme horkým mlékem, přidáme drobně posekané škvarky, utřený česnek, majoránku, pepř, sůl a strouhanku. Hmotu promícháme a je-li těsto řídké, zahustíme je strouhankou. Pekáč vymažeme sádlem, vlijeme do něj připravenou směs, rozestřeme ji a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 20 minut, až povrch a okraje zrůžoví. Horkou placku vyklopíme z pekáče na plát alobalu, stočíme ji na něm v závin a nakrájíme na díly. Podáváme se zelným salátem z kysaného zelí a cibule.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.01.08 vloženo
  • 3405x zobrazeno

Ingredience

  • 1000g syrových brambor
  • 5dl mléka
  • 8 lžic vepřových škvarků
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce sádla
  • mletý pepř
  • majoránka, sůl
  • 6 až 8 lžic strouhanky

Doporučená příloha

  • teplé místečko za pecí na chalupě, kalfas něčeho dobrého a teplého

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Trautenberkův toč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz