Recept Trapani tuňák po našom

Bento Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Trapani tuňák po našom

Postup

Problem s tuniakom je, ked sa pecie, ma tendenciu byt suchy. Tato verzia je skoro sicilska a je velmi jednoducha a stavnata. 1 Krasny rez z tuniaka tento mal 1.2 kg ostrym nozom zbavime koze, vyrezeme krvave (tmave casti - su horke) a odkostime a naporcujeme na stejky. Umyjeme a osusime. 2-V miske si pripravime zmes kvalitneho oleja cerstvo nadrveneho korenia, morskej soli a citronovej stavy. Tuniaka marinujeme minimalne 15 minut. Nie dlhsie lebo citronova stava ho zacne "varit". 3-Pripravime si zmes nadrobno nakrajanych byliniek, cesnaku, jarnej cibulky a drvenych paradajek, na drobno nakrajanych odkostkovanych ciernych oliv. Zalejeme namarinovaneho tuniaka a posypeme struhankou. Dame piect do rozohriatej rury a poslednych 5 minut prepneme na grill, aby sme zapiekli vrch.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 21.12.10 vloženo
  • 4622x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg tuniak
  • 8 ks olivy čierne bez kostky
  • 6 ks paradajky cherry
  • 400 ml paradajky drvené konz.
  • 2 struciky cesnak
  • za hrst petrzlenova vnat cerstva
  • 2 lyzice bazalka lístky
  • 2 lyzice citrónová šťava
  • 4 lyzice olivový olej
  • 2 lyzice struhanka
  • 1 ks cibuľka jarná
  • 3 ks ančovičky v oleji
  • sol,mleté čierne korenie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Trapani tuňák po našom

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Trapani tuňák po našom

babi
6360 příspěvků 22.12.10 00:01

Bento, nejspis mas plynove BBQ. Jednou jsem pro vic lidi pripravila lososa s nadivkou z garnatu a abych jej nemusela otacet, tak jsem ho polozila nad polovinu grilu bez plamenu, tedy jsem jej pripravovala na neprimem teple. Druhou polovinu jsem vsak mela na vysoke teplote a tim padem vzniklo teplo jako v troube. Snazila jsem se co nejmin BBQ otevirat. Dopadlo to kupodivu dobre 8-o

Bento
794 příspěvků 21.12.10 23:51

Na sviatky budeme mat lososa na grile v celku … :roll: mladsi syn bude robit.Pridam po Vianociach jeho vytvor , nedal sa odhovorit.Bude dost vela ludi takze ryba musi byt velka a tym nastavaju komplikacie ale co by pocuval daakeho stareho mudraka, ktory tiez uz takto experimentoval nie velmi uspesne.

babi
6360 příspěvků 21.12.10 23:29

Bento, jen co bude po svatcich (o menu je jiz rozhodnuto,)tak recept vyzkousim. Tunaka mam rada v jakekoliv forme, nejradeji vsak jako sashimi :wink:

Bento
794 příspěvků 21.12.10 22:44

Tento recept sa pomaly ale isto stava velmi drahy a tuniaka nahradzaju v taliansku mecunom a zralokom.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz