Recept Trapani tuňák po našom
Bento Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Problem s tuniakom je, ked sa pecie, ma tendenciu byt suchy. Tato verzia je skoro sicilska a je velmi jednoducha a stavnata. 1 Krasny rez z tuniaka tento mal 1.2 kg ostrym nozom zbavime koze, vyrezeme krvave (tmave casti - su horke) a odkostime a naporcujeme na stejky. Umyjeme a osusime. 2-V miske si pripravime zmes kvalitneho oleja cerstvo nadrveneho korenia, morskej soli a citronovej stavy. Tuniaka marinujeme minimalne 15 minut. Nie dlhsie lebo citronova stava ho zacne "varit". 3-Pripravime si zmes nadrobno nakrajanych byliniek, cesnaku, jarnej cibulky a drvenych paradajek, na drobno nakrajanych odkostkovanych ciernych oliv. Zalejeme namarinovaneho tuniaka a posypeme struhankou. Dame piect do rozohriatej rury a poslednych 5 minut prepneme na grill, aby sme zapiekli vrch.
Recept je z kategorií: Mořské
- 21.12.10 vloženo
- 4622x zobrazeno
Čas přípravy
- 45
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 kg tuniak
- 8 ks olivy čierne bez kostky
- 6 ks paradajky cherry
- 400 ml paradajky drvené konz.
- 2 struciky cesnak
- za hrst petrzlenova vnat cerstva
- 2 lyzice bazalka lístky
- 2 lyzice citrónová šťava
- 4 lyzice olivový olej
- 2 lyzice struhanka
- 1 ks cibuľka jarná
- 3 ks ančovičky v oleji
- sol,mleté čierne korenie
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Trapani tuňák po našom
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Trapani tuňák po našom
Bento, nejspis mas plynove BBQ. Jednou jsem pro vic lidi pripravila lososa s nadivkou z garnatu a abych jej nemusela otacet, tak jsem ho polozila nad polovinu grilu bez plamenu, tedy jsem jej pripravovala na neprimem teple. Druhou polovinu jsem vsak mela na vysoke teplote a tim padem vzniklo teplo jako v troube. Snazila jsem se co nejmin BBQ otevirat. Dopadlo to kupodivu dobre
Na sviatky budeme mat lososa na grile v celku …
mladsi syn bude robit.Pridam po Vianociach jeho
vytvor , nedal sa odhovorit.Bude dost vela ludi takze ryba musi byt velka a tym
nastavaju komplikacie ale co by pocuval daakeho stareho mudraka, ktory tiez uz
takto experimentoval nie velmi uspesne.
Bento, jen co bude po svatcich (o menu je jiz rozhodnuto,)tak recept vyzkousim. Tunaka mam rada v jakekoliv forme, nejradeji vsak jako sashimi
Tento recept sa pomaly ale isto stava velmi drahy a tuniaka nahradzaju v taliansku mecunom a zralokom.