Recept Trapani tuňák po našom

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Trapani tuňák po našom

Postup

Problem s tuniakom je, ked sa pecie, ma tendenciu byt suchy. Tato verzia je skoro sicilska a je velmi jednoducha a stavnata.

1 Krasny rez z tuniaka tento mal 1.2 kg ostrym nozom zbavime koze, vyrezeme krvave (tmave casti - su horke) a odkostime a naporcujeme na stejky. Umyjeme a osusime.

2-V miske si pripravime zmes kvalitneho oleja cerstvo nadrveneho korenia, morskej soli a citronovej stavy. Tuniaka marinujeme minimalne 15 minut. Nie dlhsie lebo citronova stava ho zacne „varit“.

3-Pripravime si zmes nadrobno nakrajanych byliniek, cesnaku, jarnej cibulky a drvenych paradajek, na drobno nakrajanych odkostkovanych ciernych oliv. Zalejeme namarinovaneho tuniaka a posypeme struhankou. Dame piect do rozohriatej rury a poslednych 5 minut prepneme na grill, aby sme zapiekli vrch.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.12.10 vloženo
  • 3531x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg tuniak
  • 8 ks olivy čierne bez kostky
  • 6 ks paradajky cherry
  • 400 ml paradajky drvené konz.
  • 2 struciky cesnak
  • za hrst petrzlenova vnat cerstva
  • 2 lyzice bazalka lístky
  • 2 lyzice citrónová šťava
  • 4 lyzice olivový olej
  • 2 lyzice struhanka
  • 1 ks cibuľka jarná
  • 3 ks ančovičky v oleji
  • sol,mleté čierne korenie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Trapani tuňák po našom

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 22.12.10 00:01

Bento, nejspis mas plynove BBQ. Jednou jsem pro vic lidi pripravila lososa s nadivkou z garnatu a abych jej nemusela otacet, tak jsem ho polozila nad polovinu grilu bez plamenu, tedy jsem jej pripravovala na neprimem teple. Druhou polovinu jsem vsak mela na vysoke teplote a tim padem vzniklo teplo jako v troube. Snazila jsem se co nejmin BBQ otevirat. Dopadlo to kupodivu dobre 8-o

 
Bento
794 příspěvků 21.12.10 23:51

Na sviatky budeme mat lososa na grile v celku … :roll: mladsi syn bude robit.Pridam po Vianociach jeho vytvor , nedal sa odhovorit.Bude dost vela ludi takze ryba musi byt velka a tym nastavaju komplikacie ale co by pocuval daakeho stareho mudraka, ktory tiez uz takto experimentoval nie velmi uspesne.

 
babi
6360 příspěvků 21.12.10 23:29

Bento, jen co bude po svatcich (o menu je jiz rozhodnuto,)tak recept vyzkousim. Tunaka mam rada v jakekoliv forme, nejradeji vsak jako sashimi :wink:

 
Bento
794 příspěvků 21.12.10 22:44

Tento recept sa pomaly ale isto stava velmi drahy a tuniaka nahradzaju v taliansku mecunom a zralokom.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz