Recept Tradiční velikonoční beránek

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Mandle přelijeme horkou vodou, sloupneme a pokrájíme na nudličky. Rozinky propláchneme a necháme okapat. Žloutky utřeme se změklým tukem a moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny. Přidáme mandle a rozinky. Do tohoto základu lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme. Vychladlého beránka přelijeme polevou, místo očí dáme rozinky a po ztuhnutí polevy uvážeme kolem krku červenou mašli. *Tip:* Stejně můžeme ve formě upéci i velikonočního zajíce. Čerpáno z mimořádného vydání časopisu Praktická žena - Velikonoce (1/2001).

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 9394x zobrazeno

Ingredience

  • 30 g mandlí
  • 30 g rozinek
  • 4 vejce
  • 200 g másla nebo rostlinného tuku
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • asi 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • tuk na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • čokoládová poleva
  • rozinky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tradiční velikonoční beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Houbová smaženice Houbová smaženice
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz