Recept Tradiční vánoční kmen "Buche de Nöel" Pra

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tradiční vánoční kmen

Postup

Vymazat plech asi 25cmx30cm, vyložit ho pečícím papírem a vymazat papír. Předehřát troubu na 180-190°C. Našlehat vejce, do husta. Pomalu zašlehávat cukr, až je rozpuštěný. Lehce vložit prášek do pečiva, kakao a bramborovou moučku. Nalít těsto na připravený plech a upéct ho asi 12min., nebo až je při doteku elastické. Vyjmout z trouby a vyklopit na kus pečícího papíru, posypaného trochou krystalového cukru. Sloupnout pečící papír na povrchu těsta a zahodit ho. Na krátké straně začít těsto rolovat i s papírem. Nechat zchladit na pokojovou teplotu. Odrolovat těsto, sundat papír a potřít ho směsí zavařeniny s brandy a potom s našlehanou šlehačkou. Znovu zarolovat. Odkrojit jeden konec rolády (asi 1/5) diagonálně. Položit delší roládu na mísu, přitisknout k ní odkrojený kus (diagonálním řezem k delší roládě), jako větev a dát na několik hodin, nebo přes noc do chladničky. Potřít roládu krémem, a vidličkou nebo špejlí naznačit ¨kůru¨ stromu. Natřít i konce rolády. Dát do chladničky do podávání. Jemně pocukrovat (málo poprášit) moučkovým cukrem a podávat. Krém: Rozehřát čokoládu nad vařící vodou, nechat zchladit. Dohromady smíchat cukr a vodu v kastrolku a na mírném ohni bez varu nechat cukr rozpustit. Přivéct do varu a nechat vařit bez míchání po 2min. Elektrickým šlehačem našlehat žloutky do lehka, pomalu přidávat za stálého šlehání cukrový sirup. Zašlehat dovnitř čokoládu, prosité kakao a potom rozpuštěné máslo. Dát do chladničky na 30min., až se krém dá natírat. Našlehat šlehačku, zamíchat do ni krém (asi 1/4 hrnku) a dát do chladničky.

Recept je z kategorií: Rolády Vánoční cukroví

Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 15594x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku jemného krystalového cukru
  • 1/3 hrnku bramborové moučky, nebo kukuřičné
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku meruňkové zavařeniny
  • 1 lžíce brandy, nebo meruňkovice
  • 1/2 hrnku našlehané šlehačky
  • Krém na ozdobu:
  • 100g tmavé čokolády, nasekané
  • 1/4 hrnku jemného krystalového cukru
  • 1/4 hrnku vody
  • 2 žloutky
  • 2 lžičky kakaa
  • 60g másla
  • 1/2 hrnku našlehané šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

fubisek 02.01.14 13:10

Doporucuji, moc dobre. Vyzkousela jsem na Vanoce a druhy jsem delala na Silvestra.

Diskuse k receptu Tradiční vánoční kmen "Buche de Nöel"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz