Recept Tradiční vánoční kmen "Buche de Nöel" Pra
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vymazat plech asi 25cmx30cm, vyložit ho pečícím papírem a vymazat papír. Předehřát troubu na 180-190°C. Našlehat vejce, do husta. Pomalu zašlehávat cukr, až je rozpuštěný. Lehce vložit prášek do pečiva, kakao a bramborovou moučku. Nalít těsto na připravený plech a upéct ho asi 12min., nebo až je při doteku elastické. Vyjmout z trouby a vyklopit na kus pečícího papíru, posypaného trochou krystalového cukru. Sloupnout pečící papír na povrchu těsta a zahodit ho. Na krátké straně začít těsto rolovat i s papírem. Nechat zchladit na pokojovou teplotu. Odrolovat těsto, sundat papír a potřít ho směsí zavařeniny s brandy a potom s našlehanou šlehačkou. Znovu zarolovat. Odkrojit jeden konec rolády (asi 1/5) diagonálně. Položit delší roládu na mísu, přitisknout k ní odkrojený kus (diagonálním řezem k delší roládě), jako větev a dát na několik hodin, nebo přes noc do chladničky. Potřít roládu krémem, a vidličkou nebo špejlí naznačit ¨kůru¨ stromu. Natřít i konce rolády. Dát do chladničky do podávání. Jemně pocukrovat (málo poprášit) moučkovým cukrem a podávat. Krém: Rozehřát čokoládu nad vařící vodou, nechat zchladit. Dohromady smíchat cukr a vodu v kastrolku a na mírném ohni bez varu nechat cukr rozpustit. Přivéct do varu a nechat vařit bez míchání po 2min. Elektrickým šlehačem našlehat žloutky do lehka, pomalu přidávat za stálého šlehání cukrový sirup. Zašlehat dovnitř čokoládu, prosité kakao a potom rozpuštěné máslo. Dát do chladničky na 30min., až se krém dá natírat. Našlehat šlehačku, zamíchat do ni krém (asi 1/4 hrnku) a dát do chladničky.
Recept je z kategorií: Rolády Vánoční cukroví
- 07.11.02 vloženo
- 17842x zobrazeno
Ingredience
- Těsto:
- 3 vejce
- 1/2 hrnku jemného krystalového cukru
- 1/3 hrnku bramborové moučky, nebo kukuřičné
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 hrnku meruňkové zavařeniny
- 1 lžíce brandy, nebo meruňkovice
- 1/2 hrnku našlehané šlehačky
- Krém na ozdobu:
- 100g tmavé čokolády, nasekané
- 1/4 hrnku jemného krystalového cukru
- 1/4 hrnku vody
- 2 žloutky
- 2 lžičky kakaa
- 60g másla
- 1/2 hrnku našlehané šlehačky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku2.1.14 13:10
Doporucuji, moc dobre. Vyzkousela jsem na Vanoce a druhy jsem delala na Silvestra.
Líbí se miDiskuse k receptu Tradiční vánoční kmen "Buche de Nöel"
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tradiční vánoční kmen "Buche de Nöel"