Recept Tradiční vánoční kmen "Buche de Nöel" Pra

(Hodnoceno 1x) babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tradiční vánoční kmen

Postup

Vymazat plech asi 25cmx30cm, vyložit ho pečícím papírem a vymazat papír. Předehřát troubu na 180-190°C. Našlehat vejce, do husta. Pomalu zašlehávat cukr, až je rozpuštěný. Lehce vložit prášek do pečiva, kakao a bramborovou moučku. Nalít těsto na připravený plech a upéct ho asi 12min., nebo až je při doteku elastické. Vyjmout z trouby a vyklopit na kus pečícího papíru, posypaného trochou krystalového cukru. Sloupnout pečící papír na povrchu těsta a zahodit ho. Na krátké straně začít těsto rolovat i s papírem. Nechat zchladit na pokojovou teplotu. Odrolovat těsto, sundat papír a potřít ho směsí zavařeniny s brandy a potom s našlehanou šlehačkou. Znovu zarolovat. Odkrojit jeden konec rolády (asi 1/5) diagonálně. Položit delší roládu na mísu, přitisknout k ní odkrojený kus (diagonálním řezem k delší roládě), jako větev a dát na několik hodin, nebo přes noc do chladničky. Potřít roládu krémem, a vidličkou nebo špejlí naznačit ¨kůru¨ stromu. Natřít i konce rolády. Dát do chladničky do podávání. Jemně pocukrovat (málo poprášit) moučkovým cukrem a podávat. Krém: Rozehřát čokoládu nad vařící vodou, nechat zchladit. Dohromady smíchat cukr a vodu v kastrolku a na mírném ohni bez varu nechat cukr rozpustit. Přivéct do varu a nechat vařit bez míchání po 2min. Elektrickým šlehačem našlehat žloutky do lehka, pomalu přidávat za stálého šlehání cukrový sirup. Zašlehat dovnitř čokoládu, prosité kakao a potom rozpuštěné máslo. Dát do chladničky na 30min., až se krém dá natírat. Našlehat šlehačku, zamíchat do ni krém (asi 1/4 hrnku) a dát do chladničky.

Recept je z kategorií: Rolády Vánoční cukroví

Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 17206x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku jemného krystalového cukru
  • 1/3 hrnku bramborové moučky, nebo kukuřičné
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku meruňkové zavařeniny
  • 1 lžíce brandy, nebo meruňkovice
  • 1/2 hrnku našlehané šlehačky
  • Krém na ozdobu:
  • 100g tmavé čokolády, nasekané
  • 1/4 hrnku jemného krystalového cukru
  • 1/4 hrnku vody
  • 2 žloutky
  • 2 lžičky kakaa
  • 60g másla
  • 1/2 hrnku našlehané šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

fubisek 2.1.14 13:10

Doporucuji, moc dobre. Vyzkousela jsem na Vanoce a druhy jsem delala na Silvestra.

Diskuse k receptu Tradiční vánoční kmen "Buche de Nöel"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz