Recept Tradiční ryba s hranolky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tradiční ryba s hranolky

Postup

1. Brambory důkladně omy­jeme a okartáčujeme. Nové brambory neloupeme. Na­krájíme je na tenké nudličky. Tuk rozpálíme ve fritovacím nebo obyčejném hlubším hrnci asi na 180 °C. Brambory v něm po dávkách 5 minut předsmažujeme. Vyjmeme a necháme okapat. 2. Rybu opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Vejce rozšleháme na talíři se lžící vody. Na druhý talíř připravíme mouku. Rybí medailonky obalíme napřed ve vejci a potom v mouce. 3. Brambory postupně smažíme dokřupava ještě asi 3 min. Vyjmeme, necháme dobře okapat a osolíme. Kousky ryby po dávkách fritujeme asi 4 min., vyjme­me a podáváme s hranolky.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 06.01.03 vloženo
  • 4241x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 820 kcal, 3430 kj 34 g bílkovin, 47 g tuků, 60 g sacharidů
  • 1 kg nerozvářívých brambor
  • 1,5 litru fritovacího oleje
  • 700 g rybího filé
  • Alpská sůl
  • pepř
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky

Doporučená příloha

  • Hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tradiční ryba s hranolky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Jahodový pohár Jahodový pohár
Chilli con carne Chilli con carne
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz