Recept Tradiční jihočeský šmorn

bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Dětskou krupičku smícháme s mlékem a necháme 2 hodiny nabobtnat. Poté přimícháme cukr, sůl, tři žloutky, poloviny vypeckovaných švestek (použijeme-li kompotované, ještě je osušíme, např. papírovou utěrkou) a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ze tří bílků. Směs přendáme do máslem vymazaného pekáčku a vložíme do dobře vyhřáté trouby (200-220°C). Pečeme dozlatova. Při servírování sypeme moučkovým cukrem.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 29.06.07 vloženo
  • 9151x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g dětské krupičky
  • 300 g vypeckovaných, čerstvých nebo kompotovaných (okapaných) švestek
  • 1 a 1/2 l mléka
  • 3 vejce
  • 120 g krystalového cukru
  • špetka soli
  • 30-40 g másla na bohaté vymazání pekáčku
  • moučkový cukr na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tradiční jihočeský šmorn

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tradiční jihočeský šmorn

Labužník tonicka02
29 příspěvků 28.2.10 04:00
Re: Tradiční jihočeský šmorn

Moje babička pocházela z Jednot u Stráže nad Nežárkou. Šmorn byla opražená krupice na másle, oslazená a dávaly se k tomu brusinky. Nikdy mi to nechutnalo - bylo to sladké a dusivé.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Ořechový koláč Ořechový koláč
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz