Recept Tradiční jihočeský šmorn

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Dětskou krupičku smícháme s mlékem a necháme 2 hodiny nabobtnat. Poté přimícháme cukr, sůl, tři žloutky, poloviny vypeckovaných švestek (použijeme-li kompotované, ještě je osušíme, např. papírovou utěrkou) a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ze tří bílků. Směs přendáme do máslem vymazaného pekáčku a vložíme do dobře vyhřáté trouby (200-220°C). Pečeme dozlatova. Při servírování sypeme moučkovým cukrem.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 29.06.07 vloženo
  • 5500x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g dětské krupičky
  • 300 g vypeckovaných, čerstvých nebo kompotovaných (okapaných) švestek
  • 1 a 1/2 l mléka
  • 3 vejce
  • 120 g krystalového cukru
  • špetka soli
  • 30-40 g másla na bohaté vymazání pekáčku
  • moučkový cukr na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tradiční jihočeský šmorn

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tradiční jihočeský šmorn

Labužník tonicka02
29 příspěvků 28.2.10 04:00
Re: Tradiční jihočeský šmorn

Moje babička pocházela z Jednot u Stráže nad Nežárkou. Šmorn byla opražená krupice na másle, oslazená a dávaly se k tomu brusinky. Nikdy mi to nechutnalo - bylo to sladké a dusivé.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz