Recept Tradiční jihočeský šmorn

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dětskou krupičku smícháme s mlékem a necháme 2 hodiny nabobtnat. Poté přimícháme cukr, sůl, tři žloutky, poloviny vypeckovaných švestek (použijeme-li kompotované, ještě je osušíme, např. papírovou utěrkou) a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ze tří bílků. Směs přendáme do máslem vymazaného pekáčku a vložíme do dobře vyhřáté trouby (200-220°C). Pečeme dozlatova. Při servírování sypeme moučkovým cukrem.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 29.06.07 vloženo
  • 5287x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g dětské krupičky
  • 300 g vypeckovaných, čerstvých nebo kompotovaných (okapaných) švestek
  • 1 a 1/2 l mléka
  • 3 vejce
  • 120 g krystalového cukru
  • špetka soli
  • 30-40 g másla na bohaté vymazání pekáčku
  • moučkový cukr na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tradiční jihočeský šmorn

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tradiční jihočeský šmorn

Labužník tonicka02
29 příspěvků 28.2.10 04:00
Re: Tradiční jihočeský šmorn

Moje babička pocházela z Jednot u Stráže nad Nežárkou. Šmorn byla opražená krupice na másle, oslazená a dávaly se k tomu brusinky. Nikdy mi to nechutnalo - bylo to sladké a dusivé.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz