Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dětskou krupičku smícháme s mlékem a necháme 2 hodiny nabobtnat. Poté přimícháme cukr, sůl, tři žloutky, poloviny vypeckovaných švestek (použijeme-li kompotované, ještě je osušíme, např. papírovou utěrkou) a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ze tří bílků. Směs přendáme do máslem vymazaného pekáčku a vložíme do dobře vyhřáté trouby (200-220°C). Pečeme dozlatova. Při servírování sypeme moučkovým cukrem.
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tradiční jihočeský šmorn
29 příspěvků 28.2.10 04:00
Moje babička pocházela z Jednot u Stráže nad Nežárkou. Šmorn byla opražená krupice na másle, oslazená a dávaly se k tomu brusinky. Nikdy mi to nechutnalo - bylo to sladké a dusivé.