Recept Tradiční bramborák 감자전 Pra

(Hodnoceno 1x) Korejská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tradiční bramborák 감자전

Úvod

Davnejsie som pridal komplikovanu modernu verziu tychto placiek, ale som sa dozvedel ze tradicne - dedinsky sa robia len tak zo zemiakov bez vajicka a bez muky .Moc som tomu neveril tu je postup ( aby to drzalo po hromade).

Postup

Este som obdivoval ako tie placky mali take krasne zlate, takze je na to jeden dedinsky trik. Zemiaky osupte a hned ich treba dat do ladovej vody. Do misky kde budume struhat zemiaky si prve nastruhame na drobno jednu cibulu . Zacneme struhat zemiaky a premiesavame s cibulou eto vsjo… ostanu biele nezoxiduju.

Ked mame vsetky nastruhane, tak ich cez sitko zmykame aby sme sa zbavili stavy a odlozime na stranu. Stavu nechame odstat 15 minut a opatrne zlejeme.

Pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku a chilli ja som mal „Jolokvia“ tak som krajal na velmi jemne ( 3× taka stiplava ako Habanero ). Lyzicou pozbierame z misky zemiakovy skrob a pridame naspat k postruhanym zemiakom ochutime sol, korenie a premiesame. Vyprazame do zlatista raz otocime. Servirujeme so sojovou omackou .

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.03.13 vloženo
  • 13565x zobrazeno

Ingredience

  • zemiaky
  • cibuľa
  • cesnak
  • feferónky červené
  • cibuľka jarná
  • sol,mleté čierne korenie
  • na vysmážanie olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 04.03.13 14:03

Ty Korejci ma inspirovali s ich plackami tak som vyrobil inu Hobakjeon
neviem ci tu je ale je z dýně (dynovak)? a boli vyborne.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

tlustá bába 03.03.13 20:09

To nemá chybu!!! A zase je to jednoduchý recept!
Použila jsem 8 brambor, trochu plakala nad strouhanou cibulí, podle obrázku jsem nepoznala, jestli mám strouhat brambory nahrubo, nebo najemno (strouhla jsem 6 nahrubo, 2 najemno, ale není třeba se obávat, drží to dobře), nenašla jsem chilli - ani sušené (asi chyba, manžel si dával nějakou ostrou thajskou máčku), jarní cibulky jsem dala dvě. Stroužek česneku jsem dala 1 a jen špetku soli, protože jsem použila své oblíbené máčedlo (1 díl sojové omáčky, 1 díl vody, 1/2 dílu octa - českého, česneku - co kdo snese). Placičky jsem „utáhla“ v ruce. Smažila jsem na sádle (a nebylo ho málo) ne moc rychle, bála jsem se, že se to nepropeče. Placičky (vzniklo jich 10) jsou navrchu křupavé, uvnitř vláčné. Škoda, že ta zelená cibulka při smažení zhnědne - před smažením je to velmi výtvarné, krásně žluťoučká hmota, se zelenou cibulkou, kdyby tam byla červená paprička, tak je to na výstavu! Žádné černání se nekonalo. Příprava je 15 - 20 minut + smažení.
Lidi, to je TAK DOBRÉ!!! Hluboce se klaním autorovi!!! Víc hvězdiček dát nemůžu, škoda!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 03.03.13 17:00

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Tradiční bramborák 감자전

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
karlovnik
2 příspěvky 07.03.13 13:14
bramborak

:lol: na bramborak ingredience tradyčni, ale misto mleka pivo nejvise10stupnove.

 
Bento
794 příspěvků 07.03.13 03:55

Esmeralda presne ako hovoris, kazdy si robi narok, ked stihnem v ramci experimentov skusim vyrobit aj dalsie napriklad tento Lapingachos z varenych brambor a s omackou z arasidov 8o
 http://www.mycolombianrecipes.com/…potato-cakes

Příspěvek upraven 07.03.13 v 03:57

 
esmeralda
4813 příspěvků 07.03.13 01:22

Bramborák má asi domov v různých koutech světa.
Nezapomínat na Hash Browns.
Vřelý vztah k nim mají na Zélandu, kde do nich dávají opečenou slaninu.

 
tlustá bába
1202 příspěvků 06.03.13 09:15

A proč ne… jak jsme si, již v dětství, přečetli u Boženy Němcové.. „Proti gustu, žádný dišputát!“ :mavam:
Ty placky budou světové - roznáším je po všech známých! Ale říkám jim KOREJSKÝ bramborák, všichni zírají a já jsem za hvězdu!!!
Sláva Ti! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

 
Bento
794 příspěvků 06.03.13 07:31

Radsej som vymenil fotku to si tam moj syn tam navalal japonskej majonezy Kewpie :oops:

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 04.03.13 15:07

@Bento Já kdysi dělala z dýně tyto zde:

http://www.labuznik.cz/…o-a-brambor/

Byly super :)

 
tlustá bába
1202 příspěvků 04.03.13 14:49

Koukám, že ty placičky budou také „variábilis“.
Ten ořešák, „vyvinutý na nádraží“ (překlad Wikipedia) jsem tu nikdy neviděla, ale možná v Praze by mohl být k sehnání.
Co se mě týče, zůstanu u brambor. Ty placičky měly nejméně 3.000 karátů! Fakt! :potlesk:

 
Bento
794 příspěvků 04.03.13 14:21

Nie ja som nemal cuketu ( zelenu zucchini) ale tvrdu tekvicu -dyni (Butternut squash),ktoru som musel struhat tym zabijakom prstov mandolinou :jazyk:
 http://en.wikipedia.org/…ernut_squash

 
tlustá bába
1202 příspěvků 04.03.13 14:12

@Bento
Asi myslíš „cukeťáky“ z cukety. Nepřijde mi, že by se daly vysmažit tak dokřupava, jak jsou „mokré“, ale možná ano. Jak se vedlo Tobě? Křupavé?
A to bílé nahoře?

 
tlustá bába
1202 příspěvků 04.03.13 00:27

Bento, to je tak dobré!!!
Samotná placička (6 - 7 cm v průměru, síla asi 1 - 1 1/2 cm max.) je LAHODNÁ. A opravdu má takovou zvláštní venkovní křupavost, lepší než náš bramborák. No, ale v macarátu namočená - to je ultra rajcovní záležitost!
Poměrně dlouho trvalo, než začaly zlátnout, několikrát jsem je obracela, asi to chce opravdu smažit pomaleji, než normální bramborák. A ve vyšší vrstvě tuku. A nevím, jaký vliv mělo to sádlo, mě se zdá, že na sádle se smaží líp.
Nevidím důvod, proč by nedržely pohromadě. Ale je fakt, že mám moučnaté brambory. Klidně bych se nerozpakovala, přidat třeba 1/2 lžičky škrobu (pro jistotu), ono se ho přitom ždímání přeci jen dost vyplaví a odlije.
A ještě k těm feferonkám - moc ostré nemusím (a stejně jsem žádnou papričku neměla), takže Ti neřeknu, jestli by postačovala k namáčení jen ta prostá sojovka, možná ano, aby se chutě netloukly. Tak jak jsem je udělala já, nepálivé, si koledovaly o to moje máčedlo, opsané z Obrazové kuchařky Panorámy Domácí čínská kuchyně, 1988.
Promiň ten vodopád slov, ale jsem úplně u vytržení! Snědla jsem jich 6 a měla jsem dost, ale chtěla jsem ještě, takové to je!
Ručičku líbám za ten skvost! :mavam:
Jo, ještě doplňuji - možná je škoda, nazvat ten recept BRAMBORÁKEM - a to bramboráky miluji.

Příspěvek upraven 04.03.13 v 00:29

 
Bento
794 příspěvků 04.03.13 00:02

Tlusta baba, dakujem ale ja som tento recept povazoval skor za kuchynsky experiment a vsetci mi kybycovali ze to nemoze drzat spolu a ze to bude bez chuti, ze bramborak -harula sa tak nemoze robit :roll: Presne ten isty vysledok pekne chrumkave zvonku a vlacne zvnutra? :think:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 03.03.13 17:37
Tradiční bramborák

Domnívám se - nebo podle fotografie soudím, že to musí držet, i kdyby nechtělo - jsou to malé placičky. Možná by to zlobilo a trhalo se ve tvaru, nebo spíš ve velikosti a placatosti našeho bramboráku.
Nakonec, smažená bramborová sláma, když se nevypere škrob, také udělá slepené hnízdo.
Okamžitě to jdu vyzkoušet. Ale nemám čerstvé feferonky, mohu dát sušené lupínky chilli?
A mohu to zkombinovat s oblíbenou omáčkou sojová omáčka, ocet, voda, česnek?
A asi se to bude smažit ve vyšší vrstvě tuku?
Jdu na to!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz