Recept Tradiční Beránek

pucholtka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme. Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme. Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos. Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 25.03.09 vloženo
  • 5210x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca80min určitě

Ingredience

  • poleva:
  • bílek 1 ks
  • citronová šťáva 1 lžička
  • cukr moučka 100 g
  • těsto:
  • bílek 4 ks
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • cukr krupice 200 g
  • vanilkový cukr 1 balíček
  • polohrubá mouka 240 g
  • žloutek 4 ks
  • vejce 2 ks
  • citronová kůra

Doporučená příloha

  • nepotřebujeme

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tradiční Beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz