Recept Tradiční Beránek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C.

Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme.

Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme.

Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos.

Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 25.03.09 vloženo
  • 4442x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca80min určitě

Ingredience

  • poleva:
  • bílek 1 ks
  • citronová šťáva 1 lžička
  • cukr moučka 100 g
  • těsto:
  • bílek 4 ks
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • cukr krupice 200 g
  • vanilkový cukr 1 balíček
  • polohrubá mouka 240 g
  • žloutek 4 ks
  • vejce 2 ks
  • citronová kůra

Doporučená příloha

  • nepotřebujeme

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tradiční Beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Horké maliny se zmrzlinou

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz