Recept Tradiční Beránek

pucholtka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme. Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme. Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos. Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 25.03.09 vloženo
  • 4942x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca80min určitě

Ingredience

  • poleva:
  • bílek 1 ks
  • citronová šťáva 1 lžička
  • cukr moučka 100 g
  • těsto:
  • bílek 4 ks
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • cukr krupice 200 g
  • vanilkový cukr 1 balíček
  • polohrubá mouka 240 g
  • žloutek 4 ks
  • vejce 2 ks
  • citronová kůra

Doporučená příloha

  • nepotřebujeme

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tradiční Beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz