Recept Tradiční beránek netradičně (2 ks)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smícháme osolenou mouku, sušené droždí, kypřicí prášek a cukr. Vmícháme vlažné mléko, celá vejce, změklé máslo a oloupané, sekané mandle. Vypracujeme těsto. Překryjeme ho čistou utěrkou a necháme asi 30 minut kynout. Poté těsto opět prohněteme, vložíme do vymaštěné a moukou vysypané menší formy a necháme kynout dalších 15 minut. Troubu předehřejeme na 175 °C *(horkovzdušnou na 155 °C)*. Velikonoční beránky pečeme přibližně 45 minut. Upečené vyjmeme z trouby, uvolníme z formy, několikrát propíchneme špejlí a polijeme asi 100 ml pomerančové šťávy. Dáme vychladnout do lednice, pocukrujeme a podáváme např. se šlehačkou s vaječným likérem.

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 07.03.07 vloženo
  • 4584x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g mouky
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
  • 100 g cukru
  • špetka soli
  • 200 ml vlažného mléka
  • 3 vejce
  • 120 g změklého tuku
  • 100 g sekaných mandlí
  • 100 ml pomerančové šťávy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tradiční beránek netradičně (2 ks)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz