Recept Toskánský chlebový salát s paprikami
pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Papriky omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme semeníky a bílé dělicí přepážky. Pak lusky rozčtvrtíme a slupkou navrch poklademe na pečící plech. Pečeme v troubě, dokud se na slupce nezačnou tvořit puchýřky. Mezitím rozkrájíme chleba na kousky velikostí sousta. 2. Papriky vyjmeme a přikryjeme vlhkou utěrkou. Necháme vychladnout, nožem sloupneme slupku a lusky pokrájíme na kostky. Chleba rozložíme na plech a 5 min. opékáme v troubě při 180 °C. Vyjmeme a necháme vychladnout. 3. Rajčata nařízneme do křížku a spaříme vroucí vodou. Necháme krátce stát a nožem stáhneme slupku. Rajčata rozčtvrtíme, zbavíme semen a rozkrájíme na kostky. Olivy vypeckujeme. 4. Dobře rozmícháme olej, ocet, sůl a pepř s trochou vody (nebo vývaru). Přilisujeme oloupaný česnek a namažeme na vychladlý chléb. Přidáme kousky oliv, kapary, bazalku a papriku. Vše promícháme a necháme asi 2 hodiny stát. Podle potřeby přisolíme a opepříme a podáváme při běžné pokojově teplotě.
Recept je z kategorií: Různé saláty
- 11.11.03 vloženo
- 5289x zobrazeno
Čas přípravy
- 50 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu 10 g bílkovin 28 g tuků, 58 g sacharidů
- 1 dutá, červená a zelená paprika
- 400 g italského bílého chleba (ciabatta)
- 500 g rajčat
- 80 g černých oliv
- 100 ml olivového oleje
- 4 lžíce červeného vinného octa
- sůl
- čerstvě umletý pepř
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce malých kaparů
- lístky bazalky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Toskánský chlebový salát s paprikami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Toskánský chlebový salát s paprikami