Recept Toskánská kuřecí játra

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na olivovém oleji orestuji slaninu, přidám cibuli a chvíli smažím. Přidám česnek a očištěná na poloviny překrájená játra. Na rozpálené pánvi nechám zatáhnout, ztlumím plamen, přidám šalvěj a bazalku (když jsou bylinky čerstvé, je to mnohem lepší), zacáknu bílým vínem.
Opékám do doby, kdy jsou játra hotová, což je podle mého tehdy, když jsou šťavnatá a uvnitř růžová. Stáhnu z ohně, osolím, opepřím. Podávám s opečenou ciabattou a měsíčkem citronu.

Voňavé, rychlé jídlo, možné podávat jako předkrm (v menších porcích) nebo jako samostatný pokrm.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.09.09 vloženo
  • 6588x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • ½ kg kuřecích jater
  • 200 g anglické slaniny (libové)
  • 2-3 velké cibule
  • 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky či nudličky
  • olivový olej
  • 4 PL bílého vína
  • šalvěj
  • bazalka
  • sůl
  • bílý pepř
  • citron

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Toskánská kuřecí játra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz