Recept Toskánská kuřecí játra

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na olivovém oleji orestuji slaninu, přidám cibuli a chvíli smažím. Přidám česnek a očištěná na poloviny překrájená játra. Na rozpálené pánvi nechám zatáhnout, ztlumím plamen, přidám šalvěj a bazalku (když jsou bylinky čerstvé, je to mnohem lepší), zacáknu bílým vínem. Opékám do doby, kdy jsou játra hotová, což je podle mého tehdy, když jsou šťavnatá a uvnitř růžová. Stáhnu z ohně, osolím, opepřím. Podávám s opečenou ciabattou a měsíčkem citronu. Voňavé, rychlé jídlo, možné podávat jako předkrm (v menších porcích) nebo jako samostatný pokrm.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 11.09.09 vloženo
  • 7145x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • ½ kg kuřecích jater
  • 200 g anglické slaniny (libové)
  • 2-3 velké cibule
  • 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky či nudličky
  • olivový olej
  • 4 PL bílého vína
  • šalvěj
  • bazalka
  • sůl
  • bílý pepř
  • citron

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.08.19 13:51

Perfektní!
Přidala jsem jen jednu malinkou posekanou chilli papričku a zbyteček pokrájené cukety…
Jen tedy bez toho oliváče… slanina byla česneková a odspoda dost tučná, tak stačilo pokrájet a použít jen to.
Příloha - bulgur.

Foto v komentáři.

Diskuse k receptu Toskánská kuřecí játra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Toskánská kuřecí játra

Zuzka1973
2335 příspěvků 27.08.19 13:52

Perfektní!
Přidala jsem jen jednu malinkou posekanou chilli papričku a zbyteček pokrájené cukety…
Jen tedy bez toho oliváče… slanina byla česneková a odspoda dost tučná, tak stačilo pokrájet a použít jen to.
Příloha - bulgur.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz