Recept Tortilla s lilkem

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lilek rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a 15 minut necháme vypotit. Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a brambory na něm asi 15 minut restujeme. Opečené udržujeme v teple a v oleji po bramborách opečeme osušené plátky lilku. Přidáme do mísy k bramborám, spolu s kostičkami šunky, okapanými žampiony, sýrem, kořením a solí.
Připravíme si velkou pánev, vymastíme ji a nalejeme na ni rozšlehaná, osolená a opepřená vejce. Na ně rozprostřeme připravenou směs, přikryjeme pokličkou a necháme ztuhnout.

Hotovou omeletu posypeme čerstvou petrželkou, nakrájíme na čtvrtiny a ihned podáváme.

S drobnou obměnou vyzkoušeno podle knihy Dr. Oetker - Španělská kuchyně.

Recept je z kategorií: Omelety


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.09.08 vloženo
  • 3976x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lilek
  • 4 brambory
  • 4 vejce
  • 150 g šunky vcelku
  • 400 g celých sterilovaných žampiónů
  • 100 g strouhaného sýra
  • olivový olej
  • 1 lžička drceného oregana
  • 1 lžička drcené bazalky
  • 1/2 svazku čerstvé petrželky
  • černý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tortilla s lilkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Mrkvový salát Mrkvový salát
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz