Recept Tortilla s lilkem

bona Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lilek rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a 15 minut necháme vypotit. Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a brambory na něm asi 15 minut restujeme. Opečené udržujeme v teple a v oleji po bramborách opečeme osušené plátky lilku. Přidáme do mísy k bramborám, spolu s kostičkami šunky, okapanými žampiony, sýrem, kořením a solí. Připravíme si velkou pánev, vymastíme ji a nalejeme na ni rozšlehaná, osolená a opepřená vejce. Na ně rozprostřeme připravenou směs, přikryjeme pokličkou a necháme ztuhnout. Hotovou omeletu posypeme čerstvou petrželkou, nakrájíme na čtvrtiny a ihned podáváme. S drobnou obměnou vyzkoušeno podle knihy Dr. Oetker - Španělská kuchyně.

Recept je z kategorií: Omelety

Nahlásit recept

  • 29.09.08 vloženo
  • 5096x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lilek
  • 4 brambory
  • 4 vejce
  • 150 g šunky vcelku
  • 400 g celých sterilovaných žampiónů
  • 100 g strouhaného sýra
  • olivový olej
  • 1 lžička drceného oregana
  • 1 lžička drcené bazalky
  • 1/2 svazku čerstvé petrželky
  • černý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tortilla s lilkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz