Recept Tortelloni s artyčokovým ragú

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Artyčoky nakrájíme na tenké plátky a položíme do misky s vodou a citronovou šťávou. Oloupeme česnek a rychle osmahneme na 4 lžících olivového oleje (nesmí zhnědnout). 2. Artyčoky necháme dobře okapat, přidáme je k česneku, podusíme a lehce osolíme a opepříme. Vše necháme ještě 15 min. dusit. 3. Tortelloni vaříme ve slané vodě s 1 lžící olivového oleje 7-8 min., slijeme je (trochu vody zachytíme), prudce zchladíme a necháme okapat. 4. Připravíme omáčku pesto. Tortelloni a artyčoky vložíme do mísy. Po lžičkách na ně nalijeme omáčku a opatrně promícháme. Můžeme ozdobit lístky bazalky. *Poznámka:* Pesto je speciální italská omáčka z bylinek, česneku, olivového oleje, piniových jader a sýru pecorino.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 3794x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 konzervovaných artyčoků
  • šťáva z 1 citronu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 400 g tortelloni
  • 125 g omáčky pesto

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tortelloni s artyčokovým ragú

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz