Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Naporcované kuře osolíme a opepříme. Do olejem vymazané misky pokryjeme dno nakrájenou cibuli, na ni poklademe na kolečka pokrájené mrkev, petržel, na plátky celer. Na to položíme porce kuřete, přidáme utřený česnek (4-5 stroužků), jalovec, pár bobkových listů a mírně osladíme cukrem. Přidáme rajské protlaky, kečup a zalijeme vodou. Nakonec zasypeme provensálským kořením. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Před podáváním vyjmeme bobkové listy.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tondovo kuře
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Podobně upraveného jsem jedla králíka. Bylo to moc dobré.
Zelenina byla na nudličky, ale s tím kečupem už nevím.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Výborný recept, dělám ho již několik let a objevila i tady:-) Zelenina může být na větší kusy, kuřátko svléknu z kůže (nějak se ty chutě lépe dostanou do masa), a protože ráda podlévám vínem, tak i tady, bílým. Ale pozor, podlijeme jen trošku, aby se to hned nepřipálilo a pak už jen přeléváme vypečenou šťávou. A kečupu také jen trochu. Prostě jen pomatlat protlakem a kečupem.:-) Kamarádce se velmi osvědčil římský hrnec.