Recept Tomatový cream fresh

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tomatový cream fresh

Postup

Polovina lidí miluje rajský a druhá je nesnáší.Já je teda rád. Rajské polévky uznávám tři. Za prvé tu od maminky,za druhé vývar asi z tuny rajčat a ta třetí,to je „krém“. Tak tedy do toho. Mrkev ,řapíkatý celer a šalotku pěkně orestuj na oleji. Přidej rajskej protlak,nasekaný rajčata ,zalej vývarem a nechej provařit.Osol a na závěr přidej máslo ,smetanu . Pořádně rozmixuj. Nalij do talíře a vraž do toho parmesánovou trubičku naplněnou bazalkovým creame fresh. Náplň je velmi jednoduchá. Creame fresh není nic jiného,než kvalitní zakysaná smetana,kterou můžeš koupit hotovou. Jenom do ní lehce vmíchej nasekanou,čerstvou bazalku. Postup na parmezánovou trubičku. Sypkej parmezán a trubička? No ,nastrouhej si eidam a smíchej ho s parmezánem 1:2, asi. :)Nasyp na pečící papír ,šoupni to na chvilku do trouby. Za tepla tomu dej nějakou formu,třeba to stoč přes nějakou vařečku a je to. Trubičku naplň krémem,vraž ji do talíře s polívkou a je to. Polívka je jemná,hustá ,výrazné chuti po tomatech a smetaně.

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 15.12.06 vloženo
  • 9561x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Doporučená příloha

  • nic

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Alis 31.03.16 00:16

Oproti Justenovi jen chabý pokus, ale byla moc dobrá :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

labuznik 21.09.10 17:58

Diskuse k receptu Tomatový cream fresh

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3850 příspěvků 31.03.16 09:21

Alis, díky za připomenutí Justenových receptů s nádhernými fotkami :mavam:

jolana
5065 příspěvků 18.01.10 18:46
Re: Tomatový cream fresh

Na masle, s 2 gulickami noveho korenia, cierne korenie, bobkovy list a drievko skorice , nakoniec zopar platkov susenych paradajok, pretoze daju taky fanovy ocasek polievke. Zaliate, prevarene, drievka a gulicky vybrane a rozmixovane. Placicky syrove beztvare mi vysli,ledva som krutila, tiez celkom dobre som sa popalila a fantasticky si pochutila. B o z s k a :))
PS: kyslu smottanu vymiesla s fetta, do nej nasekala este susene paradajky a tymian, a navrchu tronila oliva a trubicky kazdy tri, bo sme neni trochari..;))
Dik :)

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

8-) Aha, tak já se přiznám, já ten talíř nepoznala. Ono totiž to bude asi taky tím, že je ten obrázek tak veliký, že je třeba pošupovat lištičkou, aby si ho člověk vůbec prohlédl. Možná by ho stačilo jen trochu zmenšit.
Nic ve zlým, ale omluvy jsou podle mě zbytečné, chce to činy. Však přece umíš opravovat v receptech.;-)3

justen
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Ano,jedná se o celoskleněný talíř.
Pokud se někoho dotkly mé poznámky v receptu,omlouvám se.

Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh - DanoJ,

…také jsem si nejdřív myslela, že se jedná o „uměleckou fotomontáž“, ale pak jsem se podívala ještě jednou. Myslím, že se jedná o talíř čtvercového tvaru se širokým světlezeleným okrajem. Doufám, že se nepletu :-)

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh-justen

Jo už je vidět, ale před obrázkem máš napsáno:

justen
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Tady je už fotka vidět??

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

taky mi obrázky nefungujou…

blamamka
292 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Mě se taky Tvoje obrázky nezobrazují. Ani v deníčku.

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Ze by Tvoje recepty za nic nestály jsem nenapsal a ani to napsat nemohu, protoze bych musel lhát. Jen nemám rád zmrvený jazyk a vulgarismy a proto Tvoje recepty císt nebudu. Kdybys je namluvil, nebylo by to jiné, jen místo psaného by to bylo mluvené.
Jestli si myslím ze nekulturní clovek by se takhle piplal s úpravou? Myslím si to. Napríklad popsali nekterí cestovatelé jídelní zvyky lidojedu. Lidojedi si, údajne, dali velmi zálezet na úprave „jídla“ a byli pecliví pri podávání. Presto vsechno se nedá zrovna ríct ze byli kulturní.
Víc s Tebou diskutovat nebudu. Pis si dál co chces. Mne se uz Tvoje recepty netýkají.

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh - justen

Ahoj, všechny Tvé obrázky, jak v deníčku tak u receptů se mi nezobrazují.8-o

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

jééé, to je dobrý nápad namluvit recepty!:-)

justen
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Spiser,myslíš si,že nekulturní člověk by se takhle piplal s úpravou na talíři?
Pouze mě moc nebaví spisovat ,toť vše. Raději bych to tady namluvil :))))
Napiš ,že jsou moje recepty na nic a je to. Řešíš tady sloh a wo jídle ani Ň.!

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Alis, Tvuj príbeh je sice dojímavý, ale mne nedojal. Jak píses, nejaká cárka sem tam nevadí. Ale ta cestina jakou Justen píse, je ostuda.
Tobe, Justene, jsem nemel v úmyslu nic narizovat a ani na to nemám právo. To bylo jen doporucení. A pokud zeres, jak píses, tak tedy zer. Ale já jsem kulturní clovek - já nezeru, já jím.
Kazdý jseme vyjádrili svuj názor a tím, doufám, je debata uzavrena.

justen
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Děkuji pěkně za reakce . Logicky především Lubě-Lubovi , Alici a Alis. ty se totiž vyjádřili i k receptu. :)
Můj sloh jistě není podle představ mnohých,ale spisere,hlavně mi nediktuj,zda sem mohu psát ,či nikoli.
Rád žeru a vařím,ale nerad píšu.Tož to budete muset zkousnout.
Každopádně Vám přeji krásné Vánoce.

Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Spisere, miluji češtinu a velmi si vážím lidí, kteří ji umí používat na vysoké úrovni i v Čechách. Ještě o něco více obdivuji lidi, kteří neztratili jazykové znalosti při dlouhém pobytu v cizině.

Ale pro nastínění, jak je život pestrý a lidské povahy a osudy nejsou tak černobílé, jak ty říkáš (reaguji na poznámku:„Ten kdo nemá úctu k jazyku, nemá ani úctu k lidem kterí tímto jazykem mluví.“)

Poznala jsem asi před dvěma lety člověka, který prožil prvních dvacet let svého života ve Slezsku, v malé vesničce na Opavsku. Doma se mluvilo těžkým moravsko-slezským nářečím, prarodiče mluvili německy, ve škole mezi sebou všichni mluvili nářečím nebo polsky. V kostele se vedly bohoslužby česky, moravsky, německy či polsky. . Jediné chvíle, kdy se potkal s čistou češtinou, byly hodiny češtiny ve škole. Pak emigroval a dalších pětadvacet let se snažil naučit co nejsprávněji německy, to proto, že měl úctu k lidem, se kterými mluvil.

Když jsem ho poznala, jeho čeština rozhodně nebyla dobrá, dokonce i teď po letech mluví strašně. Prokládá své povídání dialektem, otrocky překládá německé myšlenky do češtiny, ale nikdy by mě, Spisere, nenapadlo, že ke mně nemá úctu. Stejně tak, pokud mi píše, nedělá nezery za čárkou, prostě proto, že nevládne textovým programem a zabývá se pracovně úplně jiným oborem. Neumí moc dobře ťukat po klávesnici, prostě proto, že to nepotřebuje ke své práci. A já rozhodně nebudu ta, která by ho necitlivě a nediplomaticky upozorňovala na jeho neznalost. Důležitější jsou pro mě jeho myšlenky a nápady, absence mezery za čárkou se dá docela dobře přejít.

Život prostě pro mě není tak jednobarevný, abychom mohla hodnotit lidi jen podle toho jak mluví, to je aspoň můj názor.

Alis

(pozn. na absolutní okraj - Spisere, před slovem „který“ se píše ve většině případů čárka :-) )

Alice_G
505 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Spisere,
Tvé recepty vítám a ráda si ty „háčky“ doplním, vážně… AG

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Není mým úmyslem brát nekomu právo na to aby zil. Ani Justenovi. Dovede mne ale rozcilit to, jak nekdo zachází s jazykem. Ten kdo nemá úctu k jazyku, nemá ani úctu k lidem kterí tímto jazykem mluví.
To ze nepouzívám ceskou diakritiku je zpusobeno tím ze ziji v cizine a ceskou klávesnici nemám. To se snad dá pochopit. Pokud Ti delá potíze „nabodenícka“ v mých receptech si doplnit, potom proste moje recepty vynechej.

Alice_G
505 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Váhám - řada (hlavně „historicky starších“) přispěvatelů píše recepty krásné, ale ne vždy podle „štábní kultury“. Ráda si ty bezvadné recepty zkopíruju a doma v počítači upravím.

Spisere, Tvé recepty pro PH se u nás doma zabydlely na stupíncích nejvyšších, ale jako „Cech“ přiznávám, že doplňovat nabodeníčka do Tvých receptů dá taky dost práce. Cituju: budto pis porádne cesky, nebo nepis vubec! Nech brouka / justena (a další) žít…

Jde nám přece o recepty, čárky, háčky a mezery snad dokážeme doplnit, tak prosím - sem se všemi recepty!

Přeju všem hezké Vánoce.
AG

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Souhlasím s Kydy. Pro Tebe Lubo je to v porádku. Ne pro mne jako Cecha. Tady se jedná o jazyk a ne o detaily! Za takovou cestinu se za mých skolních let propadalo.
Pro Tebe Justen - budto pis porádne cesky, nebo nepis vubec! Jsou lidé kterí zijí v cizine léta a presto se dovedou cesky vyjadrovat mnohem lépe nez Ty. Treba Esmeralda, Bunter a jiní. Zamysli se nad Tvým „cestinem“ a neco s tím udelej. A také se podívej jak se na Labuzníku recepty mají psát.

luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Ja si myslim, že je to v poriadku, to sú detaily, tie nie sú až také dôležité. Ale recept je to krásny a hlavne nápaditý. Díky, Justen a pozdrav zo Slovenska.

kydy
99 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tomatový cream fresh

Ty, Justen, ber to sportovně… recept fajn, může to být dobré, ale… ! Nedávno jsem se tu zastával někoho v nějakém receptu (už nevím koho a v jakém receptu), že se dopustil nějakých pravopisných či stylistických chyb, ale Tebe bych se asi nazastal (moc prosím, nic ve zlém) ani náhodou. Mezery za/před čárkami (tečkami), nespisovné výrazy, apod. Z hlediska Labužníka bychom našli též rozpory, např. rozpis surovin v jednom řádku…, a tak. Na vojně jsem tomu říkali „štábní kultura“.

Tak ber můj příspěvek jako test Tvé osobnosti (=telerantnosti) a jsem zvědav na Tvou reakci :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jarní pochoutka - chřest

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz