Recept Toltott Kaposzta – Vepřové zelné závitky

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zelí propláchněte vodou, kyselé nechte vylouhovat 10 – 20 minut ve studené vodě, zceďte. Ve velkém hrnci uveďte vodu do varu, vložte hlávku zelí a zvolna vařte 8 minut. Zelí vyndejte a zchlaďte, abyste s ním mohli manipulovat. Odlupujte velké listy, pokuste se je nepolámat a odkládejte stranou aby oschly a více zchladly. Ve velkém kastrolu rozpalte sádlo, zezlátněte cibuli, přidejte česnek a znova osmahněte. V misce smíchejte maso, rýži, vejce,papriku, majoránku, sůl a pepř. Na prkénko položte list zelí, na něj hromádku masové směsi a od košťálu přehněte přes maso. Zahněte kraje dovnitř a rolujte. Kysané zelí rozložte na dno kastrolu, ne něj rozložte balíčky zelných listů, těsně k sobě. Celkově by vám to mělo udělat jednu vrstvu v kastrolu. Zalijte rozředěným protlakem, přiveďte do varu a duste 1 hodinu. Omáčka: V menším hrnku udělejte z másla a mouky zlatou jíšku, po troškách vmíchejte zakysanou šlehačku a povařte asi 10 minut. Podávání: Na talíř dejte závitky, na to rozprostřete zelí a vše zalijte omáčkou. Recept je převzat z mé "Světové Barbecue Kuchařky.":http://www.grilovani-barbecue.com/

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 01.11.01 vloženo
  • 8677x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg zelí, kyselého nebo marinovaného
  • 1 velká hlávka zelí
  • 2 lžíce sádla
  • 1 nadrobno nasekaná cibule
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 0,5 kg mletého vepřového
  • 1 hrnek uvařené rýže
  • 2 umíchaná vejce
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 20 dkg protlaku rozmíchaného s vodou na 0,5 l tekutiny
  • sůl, pepř, ¼ lžičky majoránky
  • Na omáčku
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 1 hrnek zakysané šlehačky

Doporučená příloha

  • s čímkoli, já nejradši chléb a pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Toltott Kaposzta – Vepřové zelné závitky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hruškový koláč Hruškový koláč
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz