Recept Tolstolobik nakládaný

(Hodnoceno 1x) PITRYS Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rybu nakrájíme na proužky, dáme do mísy a zalijeme 8%octem tak, aby byly kousky potopené.Zatížíme pokličkou nebo talířem, abychom vytlačili vzduch a necháme takto v míse přiklopené asi 30 minut/podle velikosti kousků/. Mezitím si připravíme cibuli. Nakrájíme ji na kolečka, dáme do mísy a spaříme horkou vodou.Přiklopíme pokličkou a necháme 20-30 minut přiklopené, aby cibule změkla a zjemnila .Po té vodu slijeme a cibuli ochutíme podle chuti, jak kdo má rád slané, kolik kuliček černého pepře a několik bobkových listů. Vše důkladně promícháme a zalijeme asi 0,5litrem oleje, opět promícháme, cibule musí být mastná, ale nesmí v oleji plavat. Slijeme ocet z ryby a necháme okapat - neoplachujeme vodou!!! Plníme sklenice : střídáme vrstvu cibule, vrstvu ryby, až skončíme vrstvou cibule. Podle chuti můžeme též přidat do sklenice feferonky, chilli papričky, mletý pepř, prostě kdo co má rád. Sklenice uzavřeme a necháme aspoň 5 dní odležet v chladu. Recept je převzat z rybí kuchařky a vyzkoušen - "žrádýlko". Tolstolobik je ryba velká, hodně mastná, nepříliš kostnatá. Určitě lze postup aplikovat i na jiné druhy, taková velká sklenice od okurek, ve které se zaloví v zimě po příchodu do tepla .... :-))

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 08.10.05 vloženo
  • 15947x zobrazeno

Ingredience

  • Tolstolobik - vykostěná a stažená ryba nebo file
  • Ocet 8% v dostatečném množství
  • Cibule - asi 3 velké cibule na 1 kg rybího masa
  • Sůl, černý pepř celý, polévkové koření nebo Vegeta, bobkový list
  • Olej
  • Další dobroty dle vlastní chuti - feferonka, chilli papričky, pepř mletý a jiné

Doporučená příloha

  • chléb čerstvý a samozřejmě pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.4.16 19:49

Výsledek je jednoznačný. Neumím filetovat! Ale to vůbec nevadí, protože ty kostičky se tam tak nějak rozpustí a už jsem je nenašel. Recept je to báječný a dává prostor k dalším variacím. Zkoušel jsem Amura a byl výborný a vydržel dlouho. Jen jsem nepřišel na to, kam nacpu půl litru oleje, když v něm nemá nic plavat. No nic, jdu dál experimentovat a ladit. Začnu špetkou cukru.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Tolstolobik nakládaný

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tolstolobik nakládaný

Matysinka
15 příspěvků 1.4.13 00:42

Vyzkoušeno, vynikající. :potlesk:
Dá se obměnit tak, že rybu (zkoušela jsem i kapra) nejprve mírně povařím v octové vodě s cukrem, solí, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem, nálev sliji a se spařenou cibulí naložím rybu do sklenice tak na týden.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz