Recept Tolstolobik nakládaný

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybu nakrájíme na proužky, dáme do mísy a zalijeme 8%octem tak, aby byly kousky potopené.Zatížíme pokličkou nebo talířem, abychom vytlačili vzduch a necháme takto v míse přiklopené asi 30 minut/podle velikosti kousků/. Mezitím si připravíme cibuli. Nakrájíme ji na kolečka, dáme do mísy a spaříme horkou vodou.Přiklopíme pokličkou a necháme 20-30 minut přiklopené, aby cibule změkla a zjemnila .Po té vodu slijeme a cibuli ochutíme podle chuti, jak kdo má rád slané, kolik kuliček černého pepře a několik bobkových listů. Vše důkladně promícháme a zalijeme asi 0,5litrem oleje, opět promícháme, cibule musí být mastná, ale nesmí v oleji plavat. Slijeme ocet z ryby a necháme okapat - neoplachujeme vodou!!! Plníme sklenice : střídáme vrstvu cibule, vrstvu ryby, až skončíme vrstvou cibule. Podle chuti můžeme též přidat do sklenice feferonky, chilli papričky, mletý pepř, prostě kdo co má rád. Sklenice uzavřeme a necháme aspoň 5 dní odležet v chladu. Recept je převzat z rybí kuchařky a vyzkoušen - "žrádýlko". Tolstolobik je ryba velká, hodně mastná, nepříliš kostnatá. Určitě lze postup aplikovat i na jiné druhy, taková velká sklenice od okurek, ve které se zaloví v zimě po příchodu do tepla .... :-))

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 08.10.05 vloženo
  • 15077x zobrazeno

Ingredience

  • Tolstolobik - vykostěná a stažená ryba nebo file
  • Ocet 8% v dostatečném množství
  • Cibule - asi 3 velké cibule na 1 kg rybího masa
  • Sůl, černý pepř celý, polévkové koření nebo Vegeta, bobkový list
  • Olej
  • Další dobroty dle vlastní chuti - feferonka, chilli papričky, pepř mletý a jiné

Doporučená příloha

  • chléb čerstvý a samozřejmě pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.4.16 19:49

Výsledek je jednoznačný. Neumím filetovat! Ale to vůbec nevadí, protože ty kostičky se tam tak nějak rozpustí a už jsem je nenašel. Recept je to báječný a dává prostor k dalším variacím. Zkoušel jsem Amura a byl výborný a vydržel dlouho. Jen jsem nepřišel na to, kam nacpu půl litru oleje, když v něm nemá nic plavat. No nic, jdu dál experimentovat a ladit. Začnu špetkou cukru.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Tolstolobik nakládaný

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tolstolobik nakládaný

Matysinka
15 příspěvků 1.4.13 00:42

Vyzkoušeno, vynikající. :potlesk:
Dá se obměnit tak, že rybu (zkoušela jsem i kapra) nejprve mírně povařím v octové vodě s cukrem, solí, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem, nálev sliji a se spařenou cibulí naložím rybu do sklenice tak na týden.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Květáková polévka Květáková polévka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz