Recept Tofu s čínským kořením pěti vůní

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tofu s čínským kořením pěti vůní

Úvod

Marinování dodává tofu další chuťový rozměr. Smažením se ještě zvýrazní.

zdroj: Nejlepší pokrmy z woku a pánve

Postup

Sůl, čínskou směs pěti koření (fagara), cukr, česnek a zázvor promícháme olejem.

Bloky tofu rozkrojíme našikmo, tak aby z každého blokuvznikly dva trojúhelníky.
Trojúhelníky pak dále půlíme, až dostaneme 16 trojúhelníků.

Kousky obalíme marinádou a necháme minimálně hodinu rozležet.

Předehřejeme wok a olej v něm zahřejeme na 180°C, zmírníme plamen a tofu smažíme dozlatova asi 5 minut.

Hotové kousky odkládáme na papírové utěrky a udržujeme teplé.

Recept je z kategorií: Tofu



Nahlásit recept

  • 29.05.15 vloženo
  • 2742x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut+marinování

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lžíce mořské soli
  • 41/2 lžičky čínské směsi pěti koření
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 450g tofu
  • rostlinný olej na smažení.

Doporučená příloha

  • Smažený pórek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 29.05.15 19:28

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Tofu s čínským kořením pěti vůní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice





Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Květáková polévka Květáková polévka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz