Recept Toast Smraďoch
kotrc Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Lze podávat i jako předkrm, ale jeho hlavní poslání je zákusek k pivu!
Postup
Plátky tmavého toastového chleba slabě pomázneme máslem, ramou, nebo něčím takovým, ale jen tak, aby se zaplnily dírky. Romadúr nakrájíme na cca půlcentimetrové plátky, pórek na stejně tlustá kolečka a česnek na tenké plátky. Vezmeme plátek chleba, na namazanou stranu položíme 4 plátky romadúru a na každý plátek sýra kolečko pórku (radši blíž ke středu a okraje toastu necháme volné, jinak sýr při zapékání vytéká). Na vrch rozložíme plátky česneku - množství dle chuti ( já dávám 2 střední stroužky na 1 toast) – a jemně poprášíme pálivou paprikou. Přikryjeme druhým plátkem chleba (namazanou stranou dolu) a dáme do rozehřátého toastovače (nejvhodnější je s čtvercovými formami s úhlopříčkou – vzniknou dva trojúhelníčky), a zapékáme až se vytvoří zlatohnědá kůrčička. Podáváme ihned, na zapití je nejlepší pivo. Doporučuji zajistit intenzivní výměnu čerstvého vzduchu.
Recept je z kategorií: Toasty a topinky
- 19.05.10 vloženo
- 5894x zobrazeno
Čas přípravy
- cca 15 minut
Ingredience
- plátky tmavého toastového chleba
- romadúr
- máslo, rama
- pórek (silnější aby pokryl plátky sýra)
- česnek
- pálivá paprika
- množství vyplývá z textu
Doporučená příloha
pivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku31.10.18 15:49
Bez pórku, neb ho nemám, na plátky česneku kolečko chilli
papričky…
přidala jsem do každého plátek šunky tak, aby romadúr nevytekl…
Nechápu, proč Smraďoch Nestihlo to zavonět…
Super, lepší než „klasika“
Foto v komentáři.
Diskuse k receptu Toast Smraďoch
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Toast Smraďoch
Bez pórku, neb ho nemám, na plátky česneku kolečko chilli papričky…
Nestihlo to zavonět…
přidala jsem do každého plátek šunky tak, aby romadúr nevytekl…
Nechápu, proč Smraďoch
Super, lepší než „klasika“