Recept Tlačenka podle Andulky

Labužník Mamutek02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vše syrové smícháme a naplníme tlačenkové střevo, pomalu vaříme asi 2 hod. Potom propíchat aby odešla přebytečná pára a otáčet než zchladne

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 20.03.06 vloženo
  • 8423x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut + vaření

Ingredience

  • 1 kg bůčku – syrový nakrájet na kostky
  • 8 ks syrových vajíček
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 lžičky Vegetky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 – 3 stroužky česneku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tlačenka podle Andulky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tlačenka podle Andulky

Dasty
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tlačenka podle Andulky

Esme já být tebou tak to předělám na tu krkovičku, mě to nikdy nenapadlo a pak nám napiš nechte si svůj bůček moje roládka s krkovičkou je prostě supééér přeji hodně zdaru a pak vážně dej echo

Labužník Mamutek02
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tlačenka podle Andulky

Esmeraldo, z krkovičky jsem to nezkoušela, ale aby to zase nebylo suché moc.Bůček tak rozumně prorostlý je v tom mňam.I v pravé tlačence nemáš jen samé libové masíčko.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tlačenka podle Andulky

Dasty a Mamu.tek. Díky za odpovědi. A když tedy radíte bůček libovější…co je špatně s krkovičkou? Je lacinější a nemusí se z ní stahovat kůže…

Labužník Mamutek02
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tlačenka podle Andulky

Bůček samozřejmě bez kůže raději libovější. Větší kostičky masíčka jsou na řezu hezčí :-))) , když se povede, nikdo ani nepozná, že je tam tolik vajec.

Dasty
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tlačenka podle Andulky

esme tuto tlačenku dělám jestli můžu poradit dej do tlačenkového sáčku o malém průměru ne klasickou jako u vepřové tlačenky je to spíš jako vaječná roládka a ten bůček samozřejmě bez kůže budete to jíst vy a vše se tam na řezu objeví a taky ten bůček dělám ne na kostky ,ale na kostičky vím,že to není recept ode mě,ale každá rada dobrá čím je bůček libovější je určitě lepší,ale to už záleží na každém z nás

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tlačenka podle Andulky

Je to pěkné a jednoduché. Určitě vyzkouším.
Jen se chci zeptat. Ten bůček s kůží, nebo ji raději svléknout?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tatranské kuře Tatranské kuře
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz