Recept Tiramisú XIV

dulce Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

- smíchejte jogurt s cukry - ušlehejte šlehačku - nabobtnalou želatinu (ve 2 lž Amaretta) rozpusťte v zahřátém kastrůlku s troškou vody (ne víc než 1 lž) - pozor nesmí dojít k varu! Jen pomocí metličky a tepla rozpustit. a přidat postupně několik lžic jogurtu - to vše pak vmíchat do zbylého jogurtu - vše pak opatrně (pomalu nejvíc na 2) vešleháme šlehačem do Mascarpone + už jen pomocí stěrky vmícháme šlehačku Skládáme vrstvy piškotů,vždy cukrovou stranou vzhůru, pokapeme částí směsi (2 lž Amaretta a 5 lž hodně silné kávy), 1/2 krému (samozřejmě záleží na velikosti a výšce formy) a opakujeme, v každém př. končíme krémem, jenž silně zasypeme kakaem, před podávání mužeme ozdobit rozp.čokoládou a mátou. Krájí se opravdu dobře. Já ho dělám do pekáče, vyloženého fólií a po chlazení (alespoň 12 hod.) spolu s nějakým druhým mlsalem vyndáme za fólii. Chlazení je moc důležité pro tuhnutí a také kvůli ztrátě určité pachuti Mascarpone a želatiny, někdy i šlehačky, zvlášť použijete-li trvanlivou.

Recept je z kategorií: Nepečené moučníky

Nahlásit recept

  • 27.02.06 vloženo
  • 10081x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hod.+12 hod.chla

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 Mascarpone
  • 20 dkg bílého jogurtu
  • 2 van.cukry
  • 4 lž Amaretta
  • 80 g m.cukru
  • 1 šlehačka
  • 2 vrchovaté lžičky želatiny
  • 1,5 bal. francouzských piškotů
  • silná káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tiramisú XIV

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tiramisú XIV

Labužník Iri02
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tiramisú XIV.

Ma nekdo zkusenosti s nahradou zelatiny? Slysela jsem o moznosti s Agar-Agar (rostlineho puvodu) ale jeste jsem to nikdy nezkousela takze mam obavy aby se moucnik povedl. Dekuji

Kulik
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tiramisú XIV.

Hlavně tam nejsou syrová vejce. V době starostí kolem ptačí chřipky docela uklidňující-na rozdíl od např. Benátského tiramisu.

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tiramisú XIV.

Skvělý nápad. Upotřebím.

dulce
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tiramisú XIV.

Výborné je i použít ho jako krém: místo piškotů-piškotový korpus-na vysokém plechu, pomazat jahodovým džemem, na to vysypat sáček mraženého lesního ovoce, nanést krém a nechat chladit. Na závěr posypat strouhanou čokoládou. Je nutné tento dort uchovávat v ledničce. Prudké změny teplot Mascarpone nesvědčí. Je to opravdu skvělé. Na velké oslavy jako dělané.

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tiramisú XIV.

Dulce, dík za přepsání receptu do strukturované podoby. Už je v oblíbených a těším se na vyzkoušení.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tiramisú XIV.

Dulce, tohle oproti tem pomazankovym maslum, co se tu diskutovala, vypada dobre. Ukladam to oblibenych a prilezitostne vyzkousim.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Ořechový koláč Ořechový koláč
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz