Recept Tiramisu 2
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek s cukrem ušleháme do pěny, přidáme šlehaný tvaroh a rum. Bílek ušleháme dotuha a vmícháme do krému. 2. Piškoty krátce namočíme do vychladlé kávy a necháme okapat na mřížce. 3. Dna dortové formy vyložíme papírem na pečení, rozložíme polovinu máčených piškotů, potřeme polovinou krému, pak položíme další vrstvu piškotů a potřeme zbytkem krému. 4. Formu zakryjeme fólií, asi na 2 hodiny uložíme do chladničky. Před podáváním posypeme kakaovým práškem.
Recept je z kategorií: Zmrzlina
- 14093x zobrazeno
Čas přípravy
- 120 minut
Počet porcí
- 8 porcí
Ingredience
- 6 vajec
- 6 lžic cukru
- 750 g šlehaného tvarohu
- 6 lžic rumu
- 1/4 l silné kávy
- 500 g cukrářských piškotů
- 3 lžíce kakaového prášku.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Tiramisu 2
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tiramisu 2
1 příspěvek 18.11.02 11:31
udelala jsem tiramisu podle receptu paji a byla to fakt desne dobra mnamka. a bylo toho mooc a upne vsechno se snedlo behem chvilicky
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Lepší než v samotné kávě je namočit piškoty do kávy s Amaretem.
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Kacko, ja jsem videla v Prima varecce delat pry prave tiramisu italskym kucharem. Je to uplne jednoduche a mam to vyzkousene a je to vynikajici.
takze potrebujes:
6 vajec
6 lžic cukru
500g kremu Mascarpone (tj. 2 kelimky, da se koupit bez problemu ve vetsim supermarketu)
cukrarske piskoty
silnou uvarenou kavu, kterou muzes ochutit treba likerem, rumem, brandy apod.
kakaovy prasek
postup: cela vajicka slehat dlouho s cukrem az hmota skoro zbela, zhoustne a hodne nabyde. Pak do toho uz jen vmichat mascarpone a vymichat hladky krem. Pozor uz neslehat, pouze rucne promichat, jinak se mascarpone muze srazit. To se mi bohuzel jednou stalo a musela jsem to vyhodit (teda spapal to nas pejsek
a pak uz jenom hladky krem navrsis na piskoty namocene v kave a vrsek posypes kakaem a das to poradne vychladit.
Ja to vetsinou dlouho nevidrzim a zblajznu to hned jeste neztuhle. Je to desna mnanka. Jo a jeste jsem zapomnela, ze vejce a mascarpone by meli mit stejnou pokojovou teplotu, aby se to taky nesrazilo.
13 příspěvků 1.8.02 07:01
Myslim, ze misto tvarohu, by tam mel byt uplne jiny syr. Zkusim to. Ale kdybyste meli nekdo jiny recept, poslete mi ho prosim. Porad hledam ten pravy.