Recept Tilsiter Fondue

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Caquelon (nádobu na Fondue) vytřeme stroužkem česneku a nasypeme do něj nastrouhaný sýr Tilsiter, přidáme škrobovou moučku, bílé víno, citronovou šťávu a vše zamícháme. Postavíme na plotnu a při střední teplotě neustále mícháme, až se sýr rozpustí. Přidáme skleničku třešňovice, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem a okamžitě servírujeme na připravený Rechaud (vařič na Fondue). Poznamka: sýr Tilsiter koupíte v Delvitě Užitečné rady k Fondue Fondue – pokušení chuti a vkusu Kdo to nezná ? Oblíbené Fondue…. horké pokušení v podobě sýra dělá z běžného oběda, večeře, či Párty společenskou záležitost. Ale pozor: také Fondue se s časem okouká, a se sýrem samotným není uděláno všem zadobře. „Kdo se odváží, má odvahu, ten si pak užívá!“ tak zní deviza – a proč by člověk neměl na Rechaud (vařič na Fondue) zkusit jednou něco nového? Jak konzumovat sýrové Fondue na vidličku napíchněte kousek chleba a ponořte do Caquelonu. Zatočte kostkou chleba v sýru. Na Fondue krájejte větší kousky chleba, aby zbytečně nepadal do sýru. Snažte se, aby na každém kousku byla kůrka, která bude chleba držet pohromadě. Podle chuti si chleba můžete také předem lehce opéct na másle s trochoučesneku. Požitek z fondue bude ještě větší, i když se samozřejmě zvýší počet kalorií. Nejvýhodnějším druhem chleba k sýrovému fondue je bílý chléb, ale daleko nejoblíbenější je bageta. Nechte se inspirovat originálními a lahodnými Fondue ideemi. Užívejte si tradiční Fondue také z jeho moderní strany, například kdo rád vidí červeně, bude nadšen Tomatenfondue. Tomatove fondue Množství pro 4 osoby: 30 gr. másla 1 cibule, jemně nakrájená 1 rozmačkaný stroužek česneku 3 rajská jablka concassées 2 ½ dl bílého vína 600 gr. nastrouhaného sýra Tilsiter delicates - červený 200 gr. nastrouhaného sýra Tilsiter smetanový - žlutý 4 rovné čajové lžíčky Maizeny – škrobové moučky 1 sklenička třešňovice pepř, muškátový oříšek V Caquelonu rozpustíme máslo. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozmačkaný stroužek česneku a rajská jablka concassées, krátce podusíme a zředíme bílým vínem. Přidáme nastrouhaný sýr Tilsiter a neustále mícháme, až se sýr rozpustí. Přidáme škrobovou moučku rozpuštenou ve skleničce třešňovice. Dále mícháme, ještě jednou necháme krátce povařit a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Podle chuti můžeme přidat též majoránku nebo oregano a okamžitě servírujeme na připravený Rechaud (vařič na Fondue). Příprava rajská jablka concassées: rajčata ponoříme na chvilku do vařící vody, vyndáme, přelijeme studenou vodou a oloupáme. Odstraníme jádra a rajčata rozkrájíme na malé kostičky.

Recept je z kategorií: Fondue

Nahlásit recept

  • 02.02.07 vloženo
  • 6192x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut maximalne

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Množství pro 4 osoby:
  • 1 rozpůlený stroužek česneku
  • 3 dl bílého vína
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 600 gr. nastrouhaného Švýcarského sýra Tilsiter delicates –červený
  • 200 gr. nastrouhaného Švýcarského sýra Tilsiter smetanový - žlutý
  • 4 rovné čajové lžíčky Maizeny – škrobové moučky
  • 1 sklenička třešňovice
  • pepř, muškátový oříšek
  • Poznamka: sýr Tilsiter koupíte v Delvitě

Doporučená příloha

  • bily chleb nebo bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tilsiter Fondue

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz