Recept Tilapie se žlutou omáčkou

Nero Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tilapie se žlutou omáčkou

Úvod

Komentář a další fotky jsou v deníčku. /> http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…
target=_blank

Postup

Rybí filé osolíme a necháme jen lehce rozmrznout. Lahůdkové cibulky nakrájíme na drobno. Papriky rozkrájíme na tenké proužky, brambory na tenké plátky. Na 30 g másla opečeme filé po každé straně 4 minuty, ke konci přidáme cibulku a trochu ji orestujeme, filé vyjmeme a postavíme do tepla. Současně na 20 g másla orestujeme papriky a na oleji opečeme brambory do zlatova. Pak brambory přidáme k paprikám, osolíme, promícháme a dobře prohřejeme. Zakysanou smetanu osolíme, přidáme kurkumu a pepř, promícháme a prohřejeme na pánvi s výpekem z ryb. Opečené filé upravíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou, přidáme směs brambor s paprikami a podáváme

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 28.09.09 vloženo
  • 6614x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g tilapie (mražená filé)
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 50 g másla
  • 2 ks papriky (červená a žlutá)
  • 500 g brambor
  • 400 g husté zakysané smetany (nebo crème fraîche)
  • ½ lžičky kurkumy
  • sůl
  • bílý pepř
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • bílé víno nebo pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tilapie se žlutou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz