Recept Thajský lilek

wydra Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nakrájíme lilek: ukrojíme konec se zeleným okvětím a nakrájíme na 4-5 cm široké válečky, které pak krájíme podélně na asi 5 mm široké obdélníčky. Ve vhodném hrnci přivedeme k varu cca 1 l vývaru (kuřecí, zeleninový, hovězí...), a trochu ustřicové omáčky a sůl, vložíme na 5 min nakrájené lilky. Mezitím nadrobno nakrájíme čili papričku, česnek a bazalku. Na velké pánvi rozpálíme olej. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a po pár sekundách čili a špetku pepře. Za dalších pár sekund přidáme povařený lilek (odkapaný). Dusíme, dokud lilek úplně nezměkne (hnědá sklovitá barva asi za 3 min). Zasypeme bazalkou (nešetříme) a pokapeme ústřicovou omáčkou (k dostání u všech asijských obchodníků, našich milých spoluobčanů) Pro zjemnění chutě mírně pocukrujeme. Podle chuti dosolíme.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 17.10.07 vloženo
  • 10519x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 - 40 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 středně veliké lilky
  • 6-8 stroužků česneku (podle chuti možno přidat)
  • 1 čili paprička
  • mletý pepř
  • olej
  • masový vývar nebo zeleninový
  • ustřicová omáčka
  • bazalka (čerstvá nebo sušená)
  • cukr (dle chuti, já nedávám)
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s dušenou rýží, do které (když jsou) přidejte na másle lehce opražené kešu oříšky. S těstovinou to není ono!

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 14.10.11 23:29

Diskuse k receptu Thajský lilek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Thajský lilek

babi
6360 příspěvků 31.3.11 19:49

wydri, pekny recept :-D Thajska kuchyne ma plno bezmasych receptu a zatim jsem nejedla neco, co by mi nechutnalo :-D Dekuji za recept, ktery co nevidet vyzkousim…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.3.11 18:46

Jídlo je to vynikající, rychlé, dělám dost často. Ale vřele nedoporučuji jíst s nudlema. Neni to vubec ono, neni mozna ani dobre!
Určite to chce hodne dobrou ryzi !!

Příspěvek upraven 14.10.11 v 23:32

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Thajský lilek

Mně se recept také líbí a určitě ho zkusím.
Jediné co mi vadí, je - wydro promiň - označení vietnamských obchodníků… Prostě tyto názvy nemám ráda a neužívám, dokonce si Asijců vážím pro jejich pracovitost, flexibilnost, úctu k zákazníkům a schopnost fungovat tak daleko od domova…
Nikdy bych u nich nekoupila oblečení, kosmetiku, elektroniku ani obuv, ale zeleninu mají široko daleko nejčerstvější (a to bydlím v centru Prahy). Vím to i od tchýně, která pracuje ve velkoobchodu s ovocem - zeleninou, vypráví, že Vietnamci si pro své zákazníky vybírají (přebírají) to nejkvalitnější zboží a ještě ho před prodejem omývají v čisté vodě…

Labužník Doubravka02
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Thajský lilek

Lilek! A ještě thajský! Aj, už se na něj těším! :) Díky moc, wydro!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz