Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
klaaarka Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Původ receptu je na stránkách recipezaar.com, kde jsme ho objevili a upravili, když jsme se už několik dní nemohli zbavit hlávky zelí. Dávám ho sem jako prověřený, ochutnaný a velmi oblíbený.
V porcelánové misce smícháme limetkovou nebo citronovou šťávu, rybí omáčku, cukr a chilli pastu (ta pasta, co jsem vytvořila rozmixováním všech jejích ingrediencí, je opravdu hodně ostrá - pokud máte kupovanou, můžete dát i víc, nebo podle vašich zkušeností). Na woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený či prolisovaný česnek a najeno nakrájený zázvor a minutu nebo dvě opékáme, dáváme pozor, aby česnek nezhnědl. Přidáme pokrájené zelí, mrkev a papriku. Restujeme několik minut. Přidáme směs šťávy, rybí omáčky, cukru a chilli pasty a za průběžného míchání na prudším ohni napůl restujeme - napůl dusíme, dokud není zelenina sice křupavá, ale měkká a tekutina prakticky vydušená (regulujte si výkon vařiče tak, aby tyto fáze nastaly pokud možno současně - mně to na stupni č. 8 z deseti trvalo asi 10 minut). Vmícháme posekanou čerstvou koriandrovou nať a odstavíme. Můžeme podávat teplé i studené.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Nic; může ale být maso nebo rybka bez výraznějšího ochucení.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Thajské zelí