Recept Thajské mleté na bazalce a chilli - Thai minced pork with basil and chilli

(Hodnoceno 1x) suzanka Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Thajské mleté na bazalce a chilli - Thai minced pork with basil and chilli

Postup

Na oleji osmažíme česnek do zlatova,k němu přidáme maso a necháme uzavřít. Přidáme bazalkovou chilli pastu, rybí omáčku, ústřicovou omáčku, sojovou omáčku, palmový cukr a pokud je zapotřebítak trochu vody nebo vývaru. Povaříme. Na konec ozdobíme chilli papričkou a jarní cibulkou. Můžeme přidat i papriky na proužky.

Nahlásit recept

  • 18.01.15 vloženo
  • 6853x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400gr mletého vepřového
  • thajská bazalková pasta
  • 2 stroužky česneku
  • Rybí omáčka
  • Ústřicová omáčka
  • Sojová omáčka
  • Olej
  • Chilli papričky na ozdobu
  • Palmový cukr

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 18.1.15 23:31

Len taka poznamka to co si uvarila je ceska verzia Larb Moo, thajska verzia Larbu je velmi stiplave thajske jedlo ziadne chilli na ozdobu ale plne birds eye chillies ( nedoporucujem turistom).Zaklad jedla je cerstva thajska bazalka - holy basil- vela ( plus chuti inac ako europska).Dost casto byva nemlete ale nakrajane na drobne kusky
http://www.labuznik.cz/…uraci-salat/

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

suzanka 18.1.15 20:05

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Thajské mleté na bazalce a chilli - Thai minced pork with basil and chilli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Thajské mleté na bazalce a chilli - Thai minced pork with basil and chilli

esmeralda
4812 příspěvků 21.1.15 10:26

Suzanko, chválím. Z tvého receptu dýchá ta čerstvost, thajské kuchyni tolik vlastní.
Přiznám se k jednomu prohřešku. Palmový cukr nepoužívám, nechce se mi ho strouhat. Používám hnědý nerafinovaný. Zatím si nikdo nestěžoval.

A ze všeho nejraději, když to uvaří někdo jiný, takže občas zajdeme do naší blízké thajské restauračky.

Thajská kuchyně budiž pochválena. :dance:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz