Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
suzanka Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Na oleji osmažíme česnek do zlatova,k němu přidáme maso a necháme
uzavřít. Přidáme bazalkovou chilli pastu, rybí omáčku, ústřicovou omáčku,
sojovou omáčku, palmový cukr a pokud je zapotřebítak trochu vody nebo vývaru.
Povaříme.
Na konec ozdobíme chilli papričkou a jarní cibulkou. Můžeme přidat
i papriky na proužky.
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
18.01.15 23:31
Len taka poznamka to co si uvarila je ceska verzia Larb Moo, thajska verzia
Larbu je velmi stiplave thajske jedlo ziadne chilli na ozdobu ale plne birds eye
chillies ( nedoporucujem turistom).Zaklad jedla je cerstva thajska bazalka -
holy basil- vela ( plus chuti inac ako europska).Dost casto byva nemlete ale
nakrajane na drobne kusky
http://www.labuznik.cz/…uraci-salat/
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
4813 příspěvků 21.01.15 10:26
Suzanko, chválím. Z tvého receptu dýchá ta čerstvost, thajské kuchyni tolik vlastní.
Přiznám se k jednomu prohřešku. Palmový cukr nepoužívám, nechce se mi ho strouhat. Používám hnědý nerafinovaný. Zatím si nikdo nestěžoval.
A ze všeho nejraději, když to uvaří někdo jiný, takže občas zajdeme do naší blízké thajské restauračky.
Thajská kuchyně budiž pochválena.