Recept THAJSKÉ MASO NA TYČCE/ THAI MEAT ON SKEWERS

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

THAJSKÉ MASO NA TYČCE/ THAI MEAT ON SKEWERS

Úvod

Kdyby se někdo zeptal, co na Thajsku milujeme co se týče jídla nejvíc, 100% bychom odpověděli že jejich masíčka na tyčince, a taky to bylo vždy to první co jsme po příletu do Thajska udělali, beželi k prvnímu stánku a koupili si několik špejliček masa na tyčince. Maso na špějli pro nás je prostě Thajsko a já se s Vámi teď podělím o to, jak si tuto dobrotu připravit a věřte, že pokud tohle připravíte na párty, pohoštění nebo k večeři, bude to první věc po které se zapráší, takže si toho připravte slušnou zásobu :-)
Maso můžete použít dle vlastního výběru, nejlepší je však použít maso trošku prorostlé, jako kuřecí stehenní nebo vepřovou krkovičku, lze i použít kuřecí prsa. Maso vykleme na tenké plátky a naporcujeme na dlouhé nudličky aby se dobře napichovalo na špejle. Takto připravené maso, nejlépe přes noc, marinujeme v:

Postup

Postup přípravy :

všechny ingredience, mimo kokosového mléka a špejlí rozmixujeme v mixéru a smícháme s masem, necháme marinovat – nejlépe přes noc nebo aspoň několik hodin

Maso napichujeme na namočené špejle.

Maso buď grilujeme na venkovním grilu nebo v troubě, pravidelně potíráme kokosovým mlékem a výpekem dokud není dokonale propečené, na povrchu by mělo být trochu hnědé od zkaramelizova­ného cukru.

Servírujeme s rýží a nejlépe s papája salátem nebo se salátem z citronové trávy.


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.01.16 vloženo
  • 1521x zobrazeno

Čas přípravy

  • několik hodin

Ingredience

  • •asi kilo masa připraveného k marinování dle návodu výše
  • •hrst jemně nakrájeného koriandru ( Thai Foods prodává koriandr konzervovaný, a mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti.) Jinak čerstvé bylinky jsou vždy k sehnání v Makru.
  • Marináda:
  • •4 stroužky česneku
  • •1 čajová lžička bílého pepře
  • •chilli paprička
  • •1 polévková lžíce palmového cukru (lze nahradit medem nebo hnědým cukrem)
  • •2 polévkové lžíce rybí omáčky
  • •2 polévkové lžíce lehké sojové omáčky
  • •2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
  • •1 čajová lžíčka jedlé sody jako zjemňovač masa (nemusí být a lze nahradit nastrouhaným zázvorem nebo ananasovým džusem – šťávou)
  • ————————————————————-
  • •3/4 kokosového mléka s kterým budeme potírat maso
  • •špejle namočené ve vodě několik hodin

Doporučená příloha

  • rýže, papája salát, nebo salát z cironové trávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 01.01.16 17:08

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu THAJSKÉ MASO NA TYČCE/ THAI MEAT ON SKEWERS

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3787 příspěvků 01.01.16 17:32

Ta tlapka na fotce je Tvoje?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz