Recept THAJSKÉ MASO NA TYČCE/ THAI MEAT ON SKEWERS

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

THAJSKÉ MASO NA TYČCE/ THAI MEAT ON SKEWERS

Úvod

Kdyby se někdo zeptal, co na Thajsku milujeme co se týče jídla nejvíc, 100% bychom odpověděli že jejich masíčka na tyčince, a taky to bylo vždy to první co jsme po příletu do Thajska udělali, beželi k prvnímu stánku a koupili si několik špejliček masa na tyčince. Maso na špějli pro nás je prostě Thajsko a já se s Vámi teď podělím o to, jak si tuto dobrotu připravit a věřte, že pokud tohle připravíte na párty, pohoštění nebo k večeři, bude to první věc po které se zapráší, takže si toho připravte slušnou zásobu :-)
Maso můžete použít dle vlastního výběru, nejlepší je však použít maso trošku prorostlé, jako kuřecí stehenní nebo vepřovou krkovičku, lze i použít kuřecí prsa. Maso vykleme na tenké plátky a naporcujeme na dlouhé nudličky aby se dobře napichovalo na špejle. Takto připravené maso, nejlépe přes noc, marinujeme v:

Postup

Postup přípravy :

všechny ingredience, mimo kokosového mléka a špejlí rozmixujeme v mixéru a smícháme s masem, necháme marinovat – nejlépe přes noc nebo aspoň několik hodin

Maso napichujeme na namočené špejle.

Maso buď grilujeme na venkovním grilu nebo v troubě, pravidelně potíráme kokosovým mlékem a výpekem dokud není dokonale propečené, na povrchu by mělo být trochu hnědé od zkaramelizova­ného cukru.

Servírujeme s rýží a nejlépe s papája salátem nebo se salátem z citronové trávy.


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.01.16 vloženo
  • 1603x zobrazeno

Čas přípravy

  • několik hodin

Ingredience

  • •asi kilo masa připraveného k marinování dle návodu výše
  • •hrst jemně nakrájeného koriandru ( Thai Foods prodává koriandr konzervovaný, a mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti.) Jinak čerstvé bylinky jsou vždy k sehnání v Makru.
  • Marináda:
  • •4 stroužky česneku
  • •1 čajová lžička bílého pepře
  • •chilli paprička
  • •1 polévková lžíce palmového cukru (lze nahradit medem nebo hnědým cukrem)
  • •2 polévkové lžíce rybí omáčky
  • •2 polévkové lžíce lehké sojové omáčky
  • •2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
  • •1 čajová lžíčka jedlé sody jako zjemňovač masa (nemusí být a lze nahradit nastrouhaným zázvorem nebo ananasovým džusem – šťávou)
  • ————————————————————-
  • •3/4 kokosového mléka s kterým budeme potírat maso
  • •špejle namočené ve vodě několik hodin

Doporučená příloha

  • rýže, papája salát, nebo salát z cironové trávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 01.01.16 17:08

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu THAJSKÉ MASO NA TYČCE/ THAI MEAT ON SKEWERS

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3809 příspěvků 01.01.16 17:32

Ta tlapka na fotce je Tvoje?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz