Recept Thajské kuře v pomalém hrnci

spiser Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Thajské kuře v pomalém hrnci

Postup

Kure dejte do pomalého hrnce. Smíchejte salsu, arasídové máslo, limetkovou stávu, sojovou omácku a nalejte to na kure. Hrnec zakryjte poklickou ale jen volne, ne tesne. Varte na LOW 8-9 hodin, nebo na HIGH polovinu této doby. Podávejte s rýzí a dusenou brokolicí s paprikovým luskem, posypané burskými orísky a nakrájeným koriandrem.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 28.01.07 vloženo
  • 8272x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-9 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 horních cástí kurecích stehen bez kuze nebo 4-5 mensích kurecích prsou bez kuze
  • 180 ml hotové salsy
  • 60 ml arasídového másla
  • 2 PL limetkové stávy
  • 1 PL sojové omácky
  • 60 ml loupaných burských orísku
  • koriandr
  • sul

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Thajské kuře v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Thajské kuře v pomalém hrnci

esmeralda
4813 příspěvků 13.6.11 23:11

Anitta, děkuji. Vím že salsa je omáčka a proto jsem vznesla tento dotaz.
Autor by měl uvést o jakou omáčku jde. Vsadím tedy na tvoji kartu a dám tam rajčatovou. Tu mám komerčně připravenou vždy doma po ruce.
Ano…obvykle ji podávám s kukuřičnými čipsy.

Anitta
521 příspěvků 13.6.11 17:35

Esmeralda…
Salsa je ve španělštine omáčka, je jich spousta druhů, divila bych se, že bys ji u vás nenašla, bývá ve sklenicích a obyčejně je červená. Tady je základní recept, ať máš ponětí:
5 rajčat – drobně nakrájet, ½ hrnku cibule – drobně nasekat,
1 lžíce jalapeno papriček (nebo podle chuti) – nasekat,
1 lžíce limetkové šťávy,
Cilantro, cibulová nať na posypání,
Sůl, pepř
Všechno dobře smíchat, posypat natí a může se použít do receptů a nebo dát vychladit a použít jako dip třeba s kukuřičnými chips, což se tady v mexických restauracích běžně podává jako předkrm :-)

Příspěvek upraven 13.06.11 v 20:20

esmeralda
4813 příspěvků 12.6.11 23:57

Chystám se již delší dobu na tento recept.
Jenom nevím co je míněno pod pojmem „salsa“. O jaký druh se jedná? Poradí někdo?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz