Recept Thajské kuře v pomalém hrnci

spiser Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Thajské kuře v pomalém hrnci

Postup

Kure dejte do pomalého hrnce. Smíchejte salsu, arasídové máslo, limetkovou stávu, sojovou omácku a nalejte to na kure. Hrnec zakryjte poklickou ale jen volne, ne tesne. Varte na LOW 8-9 hodin, nebo na HIGH polovinu této doby. Podávejte s rýzí a dusenou brokolicí s paprikovým luskem, posypané burskými orísky a nakrájeným koriandrem.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 28.01.07 vloženo
  • 8589x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-9 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 horních cástí kurecích stehen bez kuze nebo 4-5 mensích kurecích prsou bez kuze
  • 180 ml hotové salsy
  • 60 ml arasídového másla
  • 2 PL limetkové stávy
  • 1 PL sojové omácky
  • 60 ml loupaných burských orísku
  • koriandr
  • sul

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Thajské kuře v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Thajské kuře v pomalém hrnci

esmeralda
4813 příspěvků 13.6.11 23:11

Anitta, děkuji. Vím že salsa je omáčka a proto jsem vznesla tento dotaz.
Autor by měl uvést o jakou omáčku jde. Vsadím tedy na tvoji kartu a dám tam rajčatovou. Tu mám komerčně připravenou vždy doma po ruce.
Ano…obvykle ji podávám s kukuřičnými čipsy.

Anitta
521 příspěvků 13.6.11 17:35

Esmeralda…
Salsa je ve španělštine omáčka, je jich spousta druhů, divila bych se, že bys ji u vás nenašla, bývá ve sklenicích a obyčejně je červená. Tady je základní recept, ať máš ponětí:
5 rajčat – drobně nakrájet, ½ hrnku cibule – drobně nasekat,
1 lžíce jalapeno papriček (nebo podle chuti) – nasekat,
1 lžíce limetkové šťávy,
Cilantro, cibulová nať na posypání,
Sůl, pepř
Všechno dobře smíchat, posypat natí a může se použít do receptů a nebo dát vychladit a použít jako dip třeba s kukuřičnými chips, což se tady v mexických restauracích běžně podává jako předkrm :-)

Příspěvek upraven 13.06.11 v 20:20

esmeralda
4813 příspěvků 12.6.11 23:57

Chystám se již delší dobu na tento recept.
Jenom nevím co je míněno pod pojmem „salsa“. O jaký druh se jedná? Poradí někdo?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz