Recept Thajské klobásy - Sai Grog Pra

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Thajské klobásy - Sai Grog

Úvod

Vsade sa robia klobasky a tak isto aj v Thajsku. Takze ked pojdete, tak si nedavajte len ich jedla ako Pad Thai alebo vyborne curry, ale vyskusajte ich klobasy, maju ich viac druhov. Predavaju sa vecer na ulici na kazdom rohu. Jednej by som sa radsej vyhol (aj ked je vyborna), jedol by som ju len, ked viem, kdo ju robil - je to prirodne fermentovana trochu nakysla „Sai Krok Isan“.

Postup

1-Bravcove maso podla chute, najlepsie je kupit zmes chudeho a masneho, u nas sme isli na cca 70-30 %. (U nas doma na Slovensku sa robilo masnejsie, ale uz sme modernejsi…?). Nakrajali na kocky, pridali a dali do misky. Ryzu sme uvarili tradicne sa pouziva tzv. lepkava ryza a nechali vychladnut. Kafirove listky nakrajali na drobno (dobre je ich najpr zrolovat a tak krajat). Listky predavaju v azijskych obchodoch, su v malych sackov v mrazaku. Tak isto citronovu travu treba najpv na drobno nakrajat, lebo je vlaknita a cez mlyncek nam to nepojde…

2-Galangar tiez nakrajat na drobno, kdo nema - nahradite cerstvym zazvorom. Zelene alebo cervene chilli dame podla chute, nam stiplave nevadi, takze sme dali 2 v Thajsku daju 3, 4, 5… V Thajsku sa casto pouzivaju korienky koriandru nie len vnatka. Ocistime a nakrajame na drobno. Cierne korenie je dobre navyrabat cerstve v maziary. Vsetky suroviny poriadne zmiesame v miske, komu vadi rybacia omacka, tak ju nahradit lahkou sojovou. Nakoniec ochutname a posolime podla chute.

3-My sme dali mlet na jemno (bal som sa tych surovin ako citronova trava), nabuduce ideme na hrubsie. Naplnene odlozime na noc do ladnicky, aby presli chutami a na druhy den sup na grill alebo na pekac.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 04.08.11 vloženo
  • 4453x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 150 g bravcove maso
  • 100 g ryza uvarena
  • 3 struciky cesnak
  • 2 cm galangal
  • 1 citronova trava
  • 2 chilli papričky zelena
  • 3-4 kafirové lístky
  • 3 koriander korienky
  • 1-2 lyzica rybacia omáčka
  • 1 lyzicka mleté čierne korenie
  • sol
  • bravcove crievka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Thajské klobásy - Sai Grog

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bento
794 příspěvků 04.08.11 15:52

Mam novy elektricky mlyncek … :roll: tak som ho testoval na Thajskych klobasach , ked vide cas vyskusam aj tento Vietnamsky recept. :palec:

 
di
2451 příspěvků 04.08.11 13:43

Bento: díky, jste hodný; musím se podívat, jestli to náhodou neprodávají místní Vietnamci, docela často k nim jezdíme buď na jídlo, nebo nakupovat. Sám jste to nikdy nezkoušel?

 
Bento
794 příspěvků 04.08.11 13:36

di, ako vidis ja som experimentator a ju kupujem v azijskom obchode. Maju viac druhov a mne chuti s cesnakom . Dakde to volaju Vietnamska sunka .Mne to skor chuti ako taky neokradnuty parizer,je to 90% maso a 10 % muka a aj tym ze je to mleta na jemno .
Tu je velmi popularny Vietnamsky sandwich „Bahn Mi“. Tak som sa s Cha Lua prvy krat zoznamil .
Len ked som isiel prvy krat kupit Cha Lua tak som si myslel ktory debil dal parizer do zeleneho plastikoveho obalu,,, :oops: ked som odbalil priesvitny obal , to zelene su bananove listy.
Pridam fotku ako to vyzera u nas.
Inac da sa to velmi lahko spravit :
 http://www.theravenouscouple.com/…-recipe.html

 
di
2451 příspěvků 04.08.11 08:03

Díky za další zajímavý recept.
Chtěla jsem se zeptat, se sekanou Gio lua/Cha lua náhodou zkušenost nemáte? (já vím, že je to odjinud, jen jsem o tom minulý týden kdesi četla) http://en.wikipedia.org/…_l%E1%BB%A5a

 
Bento
794 příspěvků 04.08.11 00:31

Pre tych co maju zaujem vyrabat doma tie ich „kysle“ klobasy „Sai Krok Isan“ tu je link :
:palec: su vyborne.
 http://ahungerartist.bobdelgrosso.com/…ai-sour.html

PS: a tu su tieto ale mlete na hrubsie hore na severe Thajska.
 http://www.youtube.com/watch?…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Cibulačka Cibulačka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz