Recept Thajské jarní závitky

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Thajské jarní závitky

Postup

1. Těsto necháme rozmrazit. Skleněné nudle namočíme do vařící vody asi na 10 minut, pak scedíme a nastříháme na malé kousky. 2. Zelí očistíme, opereme a najemno nakrájíme. Mrkev oškrábeme, nakrouháme podélně na tenké dílky a pak příčně rozdělíme na nud­ličky. Česnek najemno nasekáme. 3. Sezamový olej rozpálíme a osmahneme v něm sekané maso. Přidáme mrkev, zelí, česnek a nudle. Ochutíme cukrem a ústřicovou omáčkou. Na středním ohni opékáme asi 3 minuty, pak necháme vychladnout. 4. Doprostřed plátků těsta dáme po dvou lžících náplně a závitky svineme do ruliček. Konce potřeme bílkem a silně stlačíme. V oleji postupně fritujeme asi 3 minuty. Můžeme podávat se salátem pře­litým ostrým dresinkem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 17.10.03 vloženo
  • 23492x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • příprava asi 35 min., máčení asi 10 min., vaření asi 15 min.
  • na osobu asi 940 kcal, 3930 kJ, 19 g bílkovin, 65 g tuků, 57 g sacharidů
  • 20 mražených plátků těsta na závitky (asi 20 x 20 cm)
  • 100 g skleněných nudlí
  • 100 g bílého zelí
  • 1 malá mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 250 g sekaného masa
  • 3 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 bílek
  • olej na fritování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 12.06.11 08:54

Diskuse k receptu Thajské jarní závitky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 12.06.11 23:51

V asijském (i obyčejném řadovém) supermarketu kupuji rýžový papír (rice paper). Vypadá to jako bílá tenká plastová kola, cca 25 centimetrů v průměru. Ty máčím jedno po druhém asi na 20 vteřin do teplé vody, pokladu náplní a zabalím. Pak se dají smažit. Já je nesmažím.

http://www.labuznik.com/…icke-take-5/

Sylvie
2302 příspěvků 12.06.11 15:28

Wydro, Dando, děkuji za rady!! :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.06.11 12:24
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.06.11 08:54

Sylvie, běžně se dělají z rýžového papíru. Přikládám foto.
Zbytečné dělat těsto, ne? Nebo je něčím zásadní? Neznám.

Příspěvek upraven 12.06.11 v 09:04

Sylvie
2302 příspěvků 12.06.11 08:42

Labužníci, prosím, kde se dá sehnat mražené těsto na závitky? Nebo si děláte svoje?
Je to moje nejoblíbenější asijské jídlo, tak mi na tom záleží!

Mlsná huba

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz