Recept Thajská Laksa aneb polévka 100 surovin

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Thajská Laksa aneb polévka 100 surovin

Postup

1-Do food procesoru dame salotku cibulu cesnakove struciky , 1 chilli papricku , cerstvy zazvor a tamarind trochu vody rozmixujeme ale nie uplne aby bola stale hrubsia struktura. Najednoduchsie si kupit pripravenu Laksa pastu v konzerve s azijskych potravin. ( da sa vyrobit ale zopar ingrediencii je tazsie zohnat alebo su sezonne ale ziadna konzerva sa ani nepriblizi voni).

2-Do hrnca dame arasidovy olej do zohriateho vlejeme nasu zmes z food processora a oprazime alebo pridame laksa pastu a varime a stale miesame cca 5 minut dolejeme vodou a pridame na uzol zviazanu citronovu travu, alebo ako sme mi spravili doliali sme cistym kuracim vyvarom,povarime kratko a pridame kokosove mlieko.

3-Kuracie prsia but oprazime samostatne a pridame nakrajane do polievky, alebo nakrajame na tenke platky a vlozime do polievky a to iste urobime s hribami a povarime 10 minut na poslednu chvilu pridame predvarene krevety a tak iste pridame oprazene tofu nakrajane na mensie kusky a este pridame jarnu cibulku na drobno nakrajanu koriandrovu vnat.

4-Samostatne si dame varit ryzove slize alebo vajickove hrube podla receptu. prichystame si „cerstvu ozdobu“ fazulove klicky na drobno nakrajane feferonky ,thajsku matu , ( nemali sme dali sme bazalku) a este sme si pridali zopar holubich vajicok. a nesmie chybat limetka.

5-Servirujeme tak ze na dno misky dame slize, potom zalejeme kokosovou polievkou s kuracim masom ,krevetami ,zeleninou a navrch poukladame klicky a cerstve bylinky , takze je to vlastne hlavne jedlo plus teply salat.
Laksa ma mat konzistenciu redsej omacky , pozor na tu Laksa pastu z obchodu treba vyskusat lebo originalna Thajska je velmi paliva.

PS: Na stol v Thajsku este pred vas postavia rybaciu omacku ( nahrada za sol ) a cerstve chilly a Thajsku fialovu matu.
Jedna z najlepsich juzno azijskych polievok.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso Mořští živočichové Speciální polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.10.10 vloženo
  • 13661x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g ryzove slize
  • 125 g laksa pasta
  • 2x250 ml kokosové mlieko
  • 750 ml kurací vývar
  • 2x kuracie prsia
  • 200 g krevety predvarené lúpané
  • 100 g fazulove klicky
  • 2 lyzice fish sauce
  • 2 lyzica arašidový olej
  • 2 ks jarná cibuľka
  • 2 lyzice koriander vňať
  • 4 ks chilli papričky /feferónka/
  • 1/2 zvazku matove listky
  • 150 g vyprazane tofu
  • 2 cm zazvor cerstvy
  • 2 ks cesnak struciky
  • 2 ks shalotka cibula
  • 1 ks limetka
  • 1ks citronova trava
  • 4 holubie alebo prepelicie vajicka
  • 2 cm tamarind cerstvy
  • 100 g sampiony nakrajane

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 15.10.12 13:50

Tato „polievka' ktora ma nespocetne mnozstvo variaci si zasluzi najmenej 6 hviezdiciek , minuly rok CNN pri hodnoteni najlepsich jedal sveta Assam Laksa skoncila na 7 mieste ! je to pomerne nezname jedlo v europe ale v Singapoure , Malajzii, Thajsku , Australii , najpopularnej­sie.Zlozite na pripravu doma treba vela ingrediencii , ja som to mal ulahcene dostal som "laksa zaklad“ od zakaznika co ma restauraciu do konvicky a potom som len pridaval, zazvor , cesnak ,chilli, kokosove mlieko, puff tofu , fish ball, klicky atd . atd…preto polievka 100 chuti, najprv vyskusajte v restauracii .
 http://www.what2seeonline.com/…cious-foods/

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 10.10.10 13:52

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Thajská Laksa aneb polévka 100 surovin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 15.10.10 10:16

Bento, máš pravdu. Glutaman sodný nedávám. Ani restaurace ho zde nepoužívají. Není tu v oblibě.
Nemám na něj ale alergii. Ta se projevuje jen u někoho. Ale jeho přítomnost poznám.

 
Bento
794 příspěvků 14.10.10 16:55

esmeralda,
uplne suhlasim je to pracne, … asi davas malo MSG :-D to je velmi popularna prisada Ecko v azijskych kuchyniach ( preto to tak super chuti.)
PS: poznas to ze ho tam bolo vela ked si moc smadna az ta skrabe v krku.

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.10.10 22:00

Bento, Laksu jsem doma vyráběla několikrát, ale je to (na mě) dost pracné a nikdy to není jako od domorodců.
Zato se na ni často stavuji v asijských restauracích. Je to sice nůše kalorií, ale čas od času prostě neodolám.

 
Bento
794 příspěvků 11.10.10 05:22

Len jednu poznamku, my sme pouzili na miesto zazvoru ktory som napisal,galangal ( citrusova chut zazvoru ) , len som si nebol isty ci ho dostat v europe.Tato je kyslejsia viac sviezejsia verzia laksy robi to (tamarind) bez kari , dakde sa vola pod menom „assam laksa“.
Inac vsetky laksy su tzv. Nonya ( fuzia ) a je ich vela a kazdy si narokuje ze ta ich verzia je najlepsia.

Příspěvek upraven 11.10.10 v 05:28

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz