Recept Thajská Laksa aneb polévka 100 surovin

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Thajská Laksa aneb polévka 100 surovin

Postup

1-Do food procesoru dame salotku cibulu cesnakove struciky , 1 chilli papricku , cerstvy zazvor a tamarind trochu vody rozmixujeme ale nie uplne aby bola stale hrubsia struktura. Najednoduchsie si kupit pripravenu Laksa pastu v konzerve s azijskych potravin. ( da sa vyrobit ale zopar ingrediencii je tazsie zohnat alebo su sezonne ale ziadna konzerva sa ani nepriblizi voni).

2-Do hrnca dame arasidovy olej do zohriateho vlejeme nasu zmes z food processora a oprazime alebo pridame laksa pastu a varime a stale miesame cca 5 minut dolejeme vodou a pridame na uzol zviazanu citronovu travu, alebo ako sme mi spravili doliali sme cistym kuracim vyvarom,povarime kratko a pridame kokosove mlieko.

3-Kuracie prsia but oprazime samostatne a pridame nakrajane do polievky, alebo nakrajame na tenke platky a vlozime do polievky a to iste urobime s hribami a povarime 10 minut na poslednu chvilu pridame predvarene krevety a tak iste pridame oprazene tofu nakrajane na mensie kusky a este pridame jarnu cibulku na drobno nakrajanu koriandrovu vnat.

4-Samostatne si dame varit ryzove slize alebo vajickove hrube podla receptu. prichystame si „cerstvu ozdobu“ fazulove klicky na drobno nakrajane feferonky ,thajsku matu , ( nemali sme dali sme bazalku) a este sme si pridali zopar holubich vajicok. a nesmie chybat limetka.

5-Servirujeme tak ze na dno misky dame slize, potom zalejeme kokosovou polievkou s kuracim masom ,krevetami ,zeleninou a navrch poukladame klicky a cerstve bylinky , takze je to vlastne hlavne jedlo plus teply salat.
Laksa ma mat konzistenciu redsej omacky , pozor na tu Laksa pastu z obchodu treba vyskusat lebo originalna Thajska je velmi paliva.

PS: Na stol v Thajsku este pred vas postavia rybaciu omacku ( nahrada za sol ) a cerstve chilly a Thajsku fialovu matu.
Jedna z najlepsich juzno azijskych polievok.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso Mořští živočichové Speciální polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.10.10 vloženo
  • 13444x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g ryzove slize
  • 125 g laksa pasta
  • 2x250 ml kokosové mlieko
  • 750 ml kurací vývar
  • 2x kuracie prsia
  • 200 g krevety predvarené lúpané
  • 100 g fazulove klicky
  • 2 lyzice fish sauce
  • 2 lyzica arašidový olej
  • 2 ks jarná cibuľka
  • 2 lyzice koriander vňať
  • 4 ks chilli papričky /feferónka/
  • 1/2 zvazku matove listky
  • 150 g vyprazane tofu
  • 2 cm zazvor cerstvy
  • 2 ks cesnak struciky
  • 2 ks shalotka cibula
  • 1 ks limetka
  • 1ks citronova trava
  • 4 holubie alebo prepelicie vajicka
  • 2 cm tamarind cerstvy
  • 100 g sampiony nakrajane

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 15.10.12 13:50

Tato „polievka' ktora ma nespocetne mnozstvo variaci si zasluzi najmenej 6 hviezdiciek , minuly rok CNN pri hodnoteni najlepsich jedal sveta Assam Laksa skoncila na 7 mieste ! je to pomerne nezname jedlo v europe ale v Singapoure , Malajzii, Thajsku , Australii , najpopularnej­sie.Zlozite na pripravu doma treba vela ingrediencii , ja som to mal ulahcene dostal som "laksa zaklad“ od zakaznika co ma restauraciu do konvicky a potom som len pridaval, zazvor , cesnak ,chilli, kokosove mlieko, puff tofu , fish ball, klicky atd . atd…preto polievka 100 chuti, najprv vyskusajte v restauracii .
 http://www.what2seeonline.com/…cious-foods/

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 10.10.10 13:52

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Thajská Laksa aneb polévka 100 surovin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 15.10.10 10:16

Bento, máš pravdu. Glutaman sodný nedávám. Ani restaurace ho zde nepoužívají. Není tu v oblibě.
Nemám na něj ale alergii. Ta se projevuje jen u někoho. Ale jeho přítomnost poznám.

 
Bento
794 příspěvků 14.10.10 16:55

esmeralda,
uplne suhlasim je to pracne, … asi davas malo MSG :-D to je velmi popularna prisada Ecko v azijskych kuchyniach ( preto to tak super chuti.)
PS: poznas to ze ho tam bolo vela ked si moc smadna az ta skrabe v krku.

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.10.10 22:00

Bento, Laksu jsem doma vyráběla několikrát, ale je to (na mě) dost pracné a nikdy to není jako od domorodců.
Zato se na ni často stavuji v asijských restauracích. Je to sice nůše kalorií, ale čas od času prostě neodolám.

 
Bento
794 příspěvků 11.10.10 05:22

Len jednu poznamku, my sme pouzili na miesto zazvoru ktory som napisal,galangal ( citrusova chut zazvoru ) , len som si nebol isty ci ho dostat v europe.Tato je kyslejsia viac sviezejsia verzia laksy robi to (tamarind) bez kari , dakde sa vola pod menom „assam laksa“.
Inac vsetky laksy su tzv. Nonya ( fuzia ) a je ich vela a kazdy si narokuje ze ta ich verzia je najlepsia.

Příspěvek upraven 11.10.10 v 05:28

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Houbová smaženice Houbová smaženice
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz