Recept Thajská krevetová polévka

(Hodnoceno 1x) Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Thajská krevetová polévka

Postup

Na oleji rychle orestujte feferonku se zázvorem a cesnekem. Pridejte zampiony a opecte je do zlatova. Zalejte vývarem a nechte chvilku varit. Ochutte solí, peprem, cukrem, rybí omáckou a limetkovou stávou. Do polévky vlozte krevety a v polévce je jen prohrejte. Ozdobte krájeným koriandrem a jarní cibulkou. Tip: Nekde se k této polévce podává syrová okurka nakrájená na hranolky.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 02.09.07 vloženo
  • 17730x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 100 g velkých loupaných krevet
  • 250 g zampionu, nakrájených na plátky
  • 6 dl zeleninového vývaru
  • 1-2 strouzky cesneku, nakrájené na kosticky
  • 1 cervená feferonka, bez jader a nakrájená na kosticky
  • 1-2 cm strouhaného cerstvého zázvoru
  • 1 PL tybí omácky
  • na spicku noze cukru
  • 1 nakrájená jarní cibulka, jen zelená cást
  • limetková stáva podle chuti, lze vynechat
  • nakrájený koriandr
  • sul
  • pepr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.06.16 21:13

Výborná polévka. Vynechal jsem limetku a feferonku. Žampiony by možná chtěly trošku dosolit už při restování. Místo zeleninového vývaru jsem použil rybí. Původně jsem myslel, že půjde vynechat rybí omáčka, ale nepůjde.

Diskuse k receptu Thajská krevetová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Thajská krevetová polévka.

Již jen při slově kreveta ( langusta ) a pod. začínám slinit. Byly doby, kdy jsem jich měl hodně moc. Podle mne jsou nejlepší s majonézou, mírně česneku, limetky, špetku vína možná trochu kečupu, hořčice , nikoli francouzské !!! - nejlepší česká plnotučná ,pak teprve vynikne chuť lahodného nejjemněšího masíčka s ingrediencemi, které tuto chuť ještě zvýrazní. Samozřejmě , žádná ingredience nesmí přebít chuť krevet …
Jinak ať si jí kdo chce co chce a jak chce.

cookie123
253 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Thajská krevetová polévka.

Vypadá to velmi chutně.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz