Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Na oleji rychle orestujte feferonku se zázvorem a cesnekem. Pridejte zampiony a opecte je do zlatova. Zalejte vývarem a nechte chvilku varit. Ochutte solí, peprem, cukrem, rybí omáckou a limetkovou stávou. Do polévky vlozte krevety a v polévce je jen prohrejte. Ozdobte krájeným koriandrem a jarní cibulkou. Tip: Nekde se k této polévce podává syrová okurka nakrájená na hranolky.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.6.16 21:13
Výborná polévka. Vynechal jsem limetku a feferonku. Žampiony by možná chtěly trošku dosolit už při restování. Místo zeleninového vývaru jsem použil rybí. Původně jsem myslel, že půjde vynechat rybí omáčka, ale nepůjde.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Thajská krevetová polévka
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Již jen při slově kreveta ( langusta ) a pod. začínám slinit. Byly doby, kdy jsem jich měl hodně moc. Podle mne jsou nejlepší s majonézou, mírně česneku, limetky, špetku vína možná trochu kečupu, hořčice , nikoli francouzské !!! - nejlepší česká plnotučná ,pak teprve vynikne chuť lahodného nejjemněšího masíčka s ingrediencemi, které tuto chuť ještě zvýrazní. Samozřejmě , žádná ingredience nesmí přebít chuť krevet …
Jinak ať si jí kdo chce co chce a jak chce.
253 příspěvků 25.1.09 03:43
Vypadá to velmi chutně.