Recept "Tgi"dip ze sójové omáčky

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do skleničky se širokým hrdlem a uzávěrem dát všechny ingredience. Přádně protřepat a uschovat v chladničce. Vydrží několik týdnů. Před použitím zatřepat.

Recept je z kategorií: Dipy

Nahlásit recept

  • 10.07.02 vloženo
  • 10418x zobrazeno

Ingredience

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/3 hrnku vody
  • 1/3 hrnku jablečného octa
  • 1/3 hrnku arašidového oleje
  • 2 lžíce zelené šalotky (pouze zelená část), na kolečka nakrájené
  • 1-2 lžíce medu (podle chuti)
  • 1 lžička pikantní hořtice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 02.08.12 13:01

Je v lednici. Použila jsem olej sezamový. A vyzkouším s krevetama, jak píše Babi. Už teď hodnotím kladně!

Diskuse k receptu "Tgi"dip ze sójové omáčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
PS.

Až mně obpověď ulítla do etheru, tak, jsem si vzpomněla, že jsem chtěla doporučit krevetky vařené, nebo trochu osmažené na pánvi, nejlépe neoloupané. S miskou rýže je to hotová večeře.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ano, dip!

V čínské kuchyni, ale také jiných z dálného východu, jsou namáčecí omáčky různých hustot. Thaiská na př. někdy používá hustějších omáček, obsahujících kokosové mléko a buráky, nebo jiné ořechy (třeba satay omáčka). Namáčecí omáčky v Číně se používají k jarním závitkům, vaječným závitkům, wontonům a různým knedlíčkům (existují růrná těsta a také se používá čtverečků, nebo koleček z nudlového těsta, které se dostanou koupit zmražené), no vůbec pro Dim Sum. Řečeno v kostce. Ahoj.

Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
P.S.

Jo, vlastně jarní (nebo obdobné čínské) závitky se namáčejí do dipů. Nicméně, máš něco dalšího?

Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Dip?

Babi, zdá se, že to může být dobré, ale na dip mi to připadá řídké (neozkoušela jsem, jen podle ingrediencí). Na co tenhle dip používáš? Mně se zdá vhodnější k masu než k zelenině, ale jeden nikdy neví. Máš nějaké čínské recepty, kde se používají dipy? (Já znám vlastně jen fondue a různou zeleninu).

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Zuzano...

zde je náhrada jednoduchá. Jakýkoliv lehký (na chuť) rostlinný olej je prima (slunečnicový, světlicový, kukuřičný, sójový …). Vyhýbala bych se olivového, ale ten do lehkých stejně nespadá a moc se v orientální kuchyni nepoužívá.. Ahoj.

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

čím se, prosím, dá nahradit arašídový olej? U nás to nikde neznají, ta omáčka ale vypadá dobře, bylo by škoda ji nezkusit.
Díky Zuzik - Zuzana

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ještě přijde...

ta ¨švestkovᨠomáčka.

Pampeliska191
1075 příspěvků 10.07.02 17:32
Libi

Zni to skvele, urcite vyzkousim

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz