Recept "Tgi"dip ze sójové omáčky

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do skleničky se širokým hrdlem a uzávěrem dát všechny ingredience. Přádně protřepat a uschovat v chladničce. Vydrží několik týdnů. Před použitím zatřepat.

Recept je z kategorií: Dipy

Nahlásit recept

  • 10.07.02 vloženo
  • 10634x zobrazeno

Ingredience

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/3 hrnku vody
  • 1/3 hrnku jablečného octa
  • 1/3 hrnku arašidového oleje
  • 2 lžíce zelené šalotky (pouze zelená část), na kolečka nakrájené
  • 1-2 lžíce medu (podle chuti)
  • 1 lžička pikantní hořtice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 2.8.12 13:01

Je v lednici. Použila jsem olej sezamový. A vyzkouším s krevetama, jak píše Babi. Už teď hodnotím kladně!

Diskuse k receptu "Tgi"dip ze sójové omáčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na "Tgi"dip ze sójové omáčky

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
PS.

Až mně obpověď ulítla do etheru, tak, jsem si vzpomněla, že jsem chtěla doporučit krevetky vařené, nebo trochu osmažené na pánvi, nejlépe neoloupané. S miskou rýže je to hotová večeře.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ano, dip!

V čínské kuchyni, ale také jiných z dálného východu, jsou namáčecí omáčky různých hustot. Thaiská na př. někdy používá hustějších omáček, obsahujících kokosové mléko a buráky, nebo jiné ořechy (třeba satay omáčka). Namáčecí omáčky v Číně se používají k jarním závitkům, vaječným závitkům, wontonům a různým knedlíčkům (existují růrná těsta a také se používá čtverečků, nebo koleček z nudlového těsta, které se dostanou koupit zmražené), no vůbec pro Dim Sum. Řečeno v kostce. Ahoj.

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
P.S.

Jo, vlastně jarní (nebo obdobné čínské) závitky se namáčejí do dipů. Nicméně, máš něco dalšího?

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Dip?

Babi, zdá se, že to může být dobré, ale na dip mi to připadá řídké (neozkoušela jsem, jen podle ingrediencí). Na co tenhle dip používáš? Mně se zdá vhodnější k masu než k zelenině, ale jeden nikdy neví. Máš nějaké čínské recepty, kde se používají dipy? (Já znám vlastně jen fondue a různou zeleninu).

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Zuzano...

zde je náhrada jednoduchá. Jakýkoliv lehký (na chuť) rostlinný olej je prima (slunečnicový, světlicový, kukuřičný, sójový …). Vyhýbala bych se olivového, ale ten do lehkých stejně nespadá a moc se v orientální kuchyni nepoužívá.. Ahoj.

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,

čím se, prosím, dá nahradit arašídový olej? U nás to nikde neznají, ta omáčka ale vypadá dobře, bylo by škoda ji nezkusit.
Díky Zuzik - Zuzana

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě přijde...

ta ¨švestkovᨠomáčka.

Pampeliska191
1075 příspěvků 10.7.02 17:32
Libi

Zni to skvele, urcite vyzkousim

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz