Recept Tetiččino kuře

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuře upečeme s cibulí, oliv. olejem, kořením.
Kousek hlávky nakrájíme na větší kusy a 5 min. povaříme v osolené vodě. Vychladlé nakrájíme na kousky.
Upečené kuře obereme, kousky masa pokrájíme a šupneme zpátky do pekáče spolu s nakrájeným zelím, přidáme dva nasekané stružky česneku.
Vmícháme uvařené těstoviny, na krátko vrátíme do trouby aby se Šťáva vsákla a chutě prolnuly.
Smetanu okořeníme, dáme do ní usmaženou cibulku a necháme přejít varem.
Ochucenou smetanu si může každý přidat na talíři nebo jí rovnou vmícháme k ostatnímu do pekáče.

Chutě je to výborné, ale nevábného vzhledu, proto doporučuji ozdobit petrželkou a čerstvou zeleninkou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.09.07 vloženo
  • 3282x zobrazeno

Ingredience

  • Dvě kuřecí stehna ( nebo jiné části podobného ptáka )
  • cibule na půlměsíčky
  • trošku olovového oleje (aj, lépe olivového )
  • koření, já použila oblíbené staročeské, tentokrát Staročech RENY v množství aspoň dvě lžičky
  • sůl přiměřeně ( tohle koření je slané )
  • dva stroužky česneku
  • kousek hlávky zelí
  • smetana
  • zlatá cibulka z Ikei
  • pytlík těstovin

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tetiččino kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz