Recept Těstoviny se špenátem a ančovičkami

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Těstoviny se špenátem a ančovičkami

Postup

1. Odřízněte tuhé stonky špenátu. Listy špenátu opláchněte pod tekoucí studenou vodou a mokré listy vložte do hluboké pánve. Žádnou jinou vodu nepřidávejte. Přikryjte poklicí a vařte na velkém plameni, dokud špenát nezavadne, dbejte však na to, aby si uchoval barvu. Občas pánví zatřeste. Nechte dobře okapat, dejte stranou a uchovejte teplé. 2. Přiveďte lehce osolenou vodu ve velké pánvi do varu. Přidejte fettuccine a 1 lžíci oleje a vařte asi 8-10 minut, dokud nezměknou, ale budou stále pevné. 3. V pánvi rozehřejte 4 lžíce zbylého oleje. Přidejte piniová semínka a osmažte do zlatova. Potom je odstavte a dejte stranou pro pozdější použití. 4. Dejte do pánve česnek a osmažte ho do zlatova. Přidejte ančovičky a promíchejte se špenátem. Vařte za stálého míchání zhruba 2-3 minuty. Vraťte do pánve piniová semínka. 5. Promíchejte fettuccine se zbylým olivovým olejem a přendejte je na ohřátou servírovací mísu. Přelijte je omáčkou z ančoviček a špenátu, lehce promíchejte a ihned podávejte. TIP: Pokud máte naspěch nebo nemáte čerstvý špenát, můžete použít mražený. Rozmrazte jej, osušte a snažte se z něj vytlačit co nejvíce vody. Nakrájejte listy na proužky a přidejte společně s ančovičkami k pokrmu v kroku č. 4. Čerpáno z knihy 1000 klasických receptů z celého světa

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 04.11.04 vloženo
  • 10910x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 900 g čerstvých mladých špenátových listů
  • 400 g sušených těstovin (fettuccine)
  • 6 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce piniových semínek
  • 3 rozetřené stroužky česneku
  • 8 filátek z ančoviček - okapaných a pokrájených
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bajoo 09.07.16 19:23

Výborný recept.

Diskuse k receptu Těstoviny se špenátem a ančovičkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
anickav
2904 příspěvků 08.04.09 23:38
Re: Těstoviny se špenátem a ančovičkami, Miloško,

toto si videl?
Skutočne zaujímavé, že mi unikal doteraz…Ďakujem za vytiahnutie, buturenka!

buturenka
311 příspěvků 08.04.09 21:15
Re: Těstoviny se špenátem a ančovičkami

i když je zelený čtvrtek až zítra, tak jsem si tuto manu přichystala dneska k obědu

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Těstoviny se špenátem a ančovičkami

Milá Ajto a Toaste, včera jsem opět vařila tento skvost, ale kolik jsem toho sež..la, to Vám raději nepovím, za takové recepty by měli udělovat Nobelovu cenu. Díkes

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Těstoviny se špenátem a ančovičkami

Buturernko jsem moc ráda, že vám to chutná… :o)

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Těstoviny se špenátem a ančovičkami

Milá Ajtinko, tento recept jsem dělala od jeho uvedení na LAB už 3×, dneska jej udělám po čtvrté, nemá to chybu a je to BAŠTA

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz