Recept Těstoviny se slaninou a cibulkou

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Těstoviny se slaninou a cibulkou

Postup

  1. Ve středním hrnci rozehřejeme na střední výkon olej. Přidáme slaninu a pečeme do zhnědnutí (slanina pustí tuk) poté přesuneme slaninu na papírový ubrousek abychom ji vysušili.
  2. K tuku a oleji v hrnci přidáme cibuli. Zpěníme do měkka, asi 10 minut. Přidáme pepř a promícháme. Dále přidáme víno a 1 až 2 minuty povaříme, tak aby se většina vína vypařila. Poté přidáme rajčata a rozumné množství soli (přibližně lžička) Snížíme výkon na minimum a 5 minut vaříme. Poté přidáme bazalku a slaninu, a vaříme další 2-3 minuty.
  3. Zatímco se vaří rajčata si uvaříme těstoviny.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 30.10.13 vloženo
  • 5737x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky anglické slaniny (nakrájené na 1/2cm kousky)
  • 1 veliká kuchyňská cibule (najemno nakrájená)
  • 1 lžička mletého červeného pepře
  • 1/3 hrnku suchého bílého vína
  • 7 středních rajčat (oloupaných, odpeckovaných a nasekaných)
  • 1/4 hrnku čerstvé nasekané bazalky
  • 500 g penne
  • Sůl podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kuba74656 30.10.13 15:00

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Těstoviny se slaninou a cibulkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.08.14 12:09

Nevím, jak odpeckovat rajčata. Moje rajčata mají pouze semínka, pecky nikoliv.

 
Dadooa
268 příspěvků 30.12.13 22:19

@hippolyta :potlesk: :pankac:

 
hippolyta
394 příspěvků 30.12.13 22:10

Tím, že si dám práci se správným a srozumitelně napsaným receptem prokazuji jistou úctu ke svým čtenářům. Někteří to nechápou a prskají sem své nicotnosti jen proto, že se ještě s ničím lepším nesetkali a při aroganci omezenosti asi ani nesetkají a ještě to mají blbě napsané, potom se těžko můžou divit kritice (ale že toho autora bráníte zrovna vy mě nijak nepřekvapuje).

 
piedra
5 příspěvků 30.12.13 21:57

Zlato,

mám pocit, že velké C a S se na výsledku nijak nepromítnou. :kytka:

 
tlustá bába
1211 příspěvků 30.12.13 21:20

Jenomže, má milá, nevíš o čem mluvíš. Ten recept změnil svou podobu.

 
piedra
5 příspěvků 30.12.13 01:19
Výborný recept

Po téhle omáčce se doma můžeme utlouct. Je jednoduchá a rychlá. Děkuji :)

A pokud mohu, tak bych chtěla vzkázat Vaším pře-dokonalým komentátorům:
Toto je stránka o nápadech na vaření a ne o tom, že si tady budete honit svoje ego. V jednoduchosti je krása, to ví snad každý.
A docela mě překvapuje, že autor vůbec reagoval na Vaše komentáře. Ukazují jen Vaší nízkost a nabubřelost. :zed: :zed:

Příspěvek upraven 30.12.13 v 01:20

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 29.11.13 08:20

Do angličtiny, Miloši, ruštinu pán zřejmě neovládá.

 
gmp
1603 příspěvků 26.11.13 16:40

Иван, Иван, ты ничего не понял!

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 26.11.13 16:29

Možná přeložit?

 
gmp
1603 příspěvků 26.11.13 16:15
-

Jak praví klasické dílo: „Ivane, Ivane - nic jsi nepochopil!“

Příspěvek upraven 01.01.14 v 10:56

 
kuba74656
3 příspěvky 26.11.13 10:35

Nejsem si vědom toho, že bychom se odněkud znali. Takže bych ocenil kdyby jste si to napadání nechal/nechala na doma.

Příspěvek upraven 26.11.13 v 10:36

 
tlustá bába
1211 příspěvků 03.11.13 09:40

Tohle mě baví! :lol: :lol: :lol:
Kvůli tomuto receptu by si nikdo z nás nohu za krk nedal, ale kvůli diskuzi na to všichni klikáme, abychom náhodou o něco nepřišli.
Pánové Hodina, Slanina a Cibulka si užívají na výsluní a bodují! Já se dva dny peru s kachnami a vsadím se, že až to sem propašuju, řeknete, nó - dobrý, no, kachna, to známe!
Počkejte, co pravopisných chyb tam nasekám! :lol: :lol: :lol:

 
di
2451 příspěvků 02.11.13 22:20

Koukám, že po opravě pan Hodina ještě zůstal.

 
hippolyta
394 příspěvků 02.11.13 16:23

Než se začneš někde nafukovat, zkus se trochu vydýchat. Tvoje nudle jsou jen variací na penne all'arrabbiata, tradiční recept, rychlovku, kterou si uděláme, když nemáme moc času, že jo, a vaříme podle toho a také podle toho, co zrovna najdeme ve špajzu.

Co se týče množství červeného pepře a bazalky, s tím nemám problém. Problém mám s tvou reakcí - dáš sem banální, stokrát omletý recept, máš v něm gramatické chyby a cítíš se postižený nekonstruktivní kritikou. Tož hodně štěstí na anglicky mluvících fórech.

 
kuba74656
3 příspěvky 02.11.13 15:58

K červenému pepři: Zkuste si jej vyhledat na internetu. Aspoň si o něco rozšíříte obzory.
K bazalce: Ono když lehce nasekáte, či natrháte lístky bazalky tak 1/4 hrnku není zase tak moc, neboť mezi lístky zůstane vzduch.

Než budete soudit, raději ochutnejte. Takto mluvíte o něčem o čem vůbec nic nevíte ;)

 
hippolyta
394 příspěvků 02.11.13 15:55

No hošane, zato ten tvůj recept je úplnej výron originality!!! Děkujeme, žes nás obohatil!

 
kuba74656
3 příspěvky 02.11.13 15:53

Teda lidi, jestli tomuto říkáte konstruktivní kritika, tak já se snad raději zase odsunu na anglicky mluvící internetovou scénu a vy si klidně vařte ty své donekonečna omílané pokrmy. Cheers!

 
gmp
1603 příspěvků 01.11.13 23:39
-

Nějak mi to někoho, pardon NĚCO, připomíná. Že by gůgl překladač, nebo snad dokonce Bing? Nevím, tápu.
Konečně, když mohou býti osobnosti na Cibulce, proč by u toho nemohl být i Slanina.

 
hippolyta
394 příspěvků 01.11.13 15:19

Takže podle hesla „chytrému napověz…“: autore, opravte si ta blbě napsaná velká písmena. Pokud je to vtipný záměr, vyšlete nějakou nápovědu.

 
di
2451 příspěvků 31.10.13 15:18

Casino: Slanina kandidoval za koho? Nějak mi to uniklo.;-)
P. S. Aby se autor moc nenazlobil - dobré to být může, to ano, velmi podobné improvizace vařím často. Teď (tj. 31. 10 2013) už ale asi ne, bazalka na balkóně se s námi loučí, mám jí tam jen pár stonků, zbytek je buď otrhaný, nebo uschnul.

 
casino
4478 příspěvků 31.10.13 15:09
No, jesti to není s křížkem po volebním funuse!

… ti dva totiž byli oba neúspěšní kandidáti při posledních volbách a ten poslední byl neúspěšný ve všech volbách 8) Skoro jsem se těšil, esi se teho nejaké brňák chytne… :mrgreen:
Až na ten povedený obrázek :potlesk: (i MAKRONKY obdivně nasýsaly) to má autor dost pomotané (možná Itálie po česku)…
Nevím jak je peprný červený pepř :nevim: 1KL!!! Ale možná je tam pro barvu :mrgreen:
A 1/4 hrnku čerstvé nasekané bazalky? To je taky dost… Ale možná je tam pro barvu :mrgreen:
Ááááá nééébóóó je to úúúplně jinak a autor má jen nerezové patro :) :mrgreen:

No, ale to víno je tam přidáno ve správný čas :palec: :potlesk: :)

 
di
2451 příspěvků 31.10.13 14:02

Hippolyto, vyřešila jste to elegantně, já pořád přemýšlela jak autorovi napovědět… No, možná se ale mezitím změnila pravidla o psaní velkých písmen, nevím.

 
tlustá bába
1211 příspěvků 31.10.13 10:51

Samozřejmě, že záleží na velikosti lžičky… ale, cituji: rozumné množství soli (přibližně lžička) - se i mě, solnorádovi, zdá dost. Asi bych ochutnala a přidala po špetkách. Jestli dobře vidím, navrchu je parmazán…
Vyzkouším a dám vědět.

 
hippolyta
394 příspěvků 30.10.13 19:51

A jak chutnalo pánům Slaninovi a Cibulkovi?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz