Recept Těstoviny se slaninou a cibulkou

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Těstoviny se slaninou a cibulkou

Postup

  1. Ve středním hrnci rozehřejeme na střední výkon olej. Přidáme slaninu a pečeme do zhnědnutí (slanina pustí tuk) poté přesuneme slaninu na papírový ubrousek abychom ji vysušili.
  2. K tuku a oleji v hrnci přidáme cibuli. Zpěníme do měkka, asi 10 minut. Přidáme pepř a promícháme. Dále přidáme víno a 1 až 2 minuty povaříme, tak aby se většina vína vypařila. Poté přidáme rajčata a rozumné množství soli (přibližně lžička) Snížíme výkon na minimum a 5 minut vaříme. Poté přidáme bazalku a slaninu, a vaříme další 2-3 minuty.
  3. Zatímco se vaří rajčata si uvaříme těstoviny.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.10.13 vloženo
  • 5621x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky anglické slaniny (nakrájené na 1/2cm kousky)
  • 1 veliká kuchyňská cibule (najemno nakrájená)
  • 1 lžička mletého červeného pepře
  • 1/3 hrnku suchého bílého vína
  • 7 středních rajčat (oloupaných, odpeckovaných a nasekaných)
  • 1/4 hrnku čerstvé nasekané bazalky
  • 500 g penne
  • Sůl podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kuba74656 30.10.13 15:00

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Těstoviny se slaninou a cibulkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.08.14 12:09

Nevím, jak odpeckovat rajčata. Moje rajčata mají pouze semínka, pecky nikoliv.

 
Dadooa
268 příspěvků 30.12.13 22:19

@hippolyta :potlesk: :pankac:

 
hippolyta
394 příspěvků 30.12.13 22:10

Tím, že si dám práci se správným a srozumitelně napsaným receptem prokazuji jistou úctu ke svým čtenářům. Někteří to nechápou a prskají sem své nicotnosti jen proto, že se ještě s ničím lepším nesetkali a při aroganci omezenosti asi ani nesetkají a ještě to mají blbě napsané, potom se těžko můžou divit kritice (ale že toho autora bráníte zrovna vy mě nijak nepřekvapuje).

 
piedra
5 příspěvků 30.12.13 21:57

Zlato,

mám pocit, že velké C a S se na výsledku nijak nepromítnou. :kytka:

 
tlustá bába
1209 příspěvků 30.12.13 21:20

Jenomže, má milá, nevíš o čem mluvíš. Ten recept změnil svou podobu.

 
piedra
5 příspěvků 30.12.13 01:19
Výborný recept

Po téhle omáčce se doma můžeme utlouct. Je jednoduchá a rychlá. Děkuji :)

A pokud mohu, tak bych chtěla vzkázat Vaším pře-dokonalým komentátorům:
Toto je stránka o nápadech na vaření a ne o tom, že si tady budete honit svoje ego. V jednoduchosti je krása, to ví snad každý.
A docela mě překvapuje, že autor vůbec reagoval na Vaše komentáře. Ukazují jen Vaší nízkost a nabubřelost. :zed: :zed:

Příspěvek upraven 30.12.13 v 01:20

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 29.11.13 08:20

Do angličtiny, Miloši, ruštinu pán zřejmě neovládá.

 
gmp
1603 příspěvků 26.11.13 16:40

Иван, Иван, ты ничего не понял!

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 26.11.13 16:29

Možná přeložit?

 
gmp
1603 příspěvků 26.11.13 16:15
-

Jak praví klasické dílo: „Ivane, Ivane - nic jsi nepochopil!“

Příspěvek upraven 01.01.14 v 10:56

 
kuba74656
3 příspěvky 26.11.13 10:35

Nejsem si vědom toho, že bychom se odněkud znali. Takže bych ocenil kdyby jste si to napadání nechal/nechala na doma.

Příspěvek upraven 26.11.13 v 10:36

 
tlustá bába
1209 příspěvků 03.11.13 09:40

Tohle mě baví! :lol: :lol: :lol:
Kvůli tomuto receptu by si nikdo z nás nohu za krk nedal, ale kvůli diskuzi na to všichni klikáme, abychom náhodou o něco nepřišli.
Pánové Hodina, Slanina a Cibulka si užívají na výsluní a bodují! Já se dva dny peru s kachnami a vsadím se, že až to sem propašuju, řeknete, nó - dobrý, no, kachna, to známe!
Počkejte, co pravopisných chyb tam nasekám! :lol: :lol: :lol:

 
di
2451 příspěvků 02.11.13 22:20

Koukám, že po opravě pan Hodina ještě zůstal.

 
hippolyta
394 příspěvků 02.11.13 16:23

Než se začneš někde nafukovat, zkus se trochu vydýchat. Tvoje nudle jsou jen variací na penne all'arrabbiata, tradiční recept, rychlovku, kterou si uděláme, když nemáme moc času, že jo, a vaříme podle toho a také podle toho, co zrovna najdeme ve špajzu.

Co se týče množství červeného pepře a bazalky, s tím nemám problém. Problém mám s tvou reakcí - dáš sem banální, stokrát omletý recept, máš v něm gramatické chyby a cítíš se postižený nekonstruktivní kritikou. Tož hodně štěstí na anglicky mluvících fórech.

 
kuba74656
3 příspěvky 02.11.13 15:58

K červenému pepři: Zkuste si jej vyhledat na internetu. Aspoň si o něco rozšíříte obzory.
K bazalce: Ono když lehce nasekáte, či natrháte lístky bazalky tak 1/4 hrnku není zase tak moc, neboť mezi lístky zůstane vzduch.

Než budete soudit, raději ochutnejte. Takto mluvíte o něčem o čem vůbec nic nevíte ;)

 
hippolyta
394 příspěvků 02.11.13 15:55

No hošane, zato ten tvůj recept je úplnej výron originality!!! Děkujeme, žes nás obohatil!

 
kuba74656
3 příspěvky 02.11.13 15:53

Teda lidi, jestli tomuto říkáte konstruktivní kritika, tak já se snad raději zase odsunu na anglicky mluvící internetovou scénu a vy si klidně vařte ty své donekonečna omílané pokrmy. Cheers!

 
gmp
1603 příspěvků 01.11.13 23:39
-

Nějak mi to někoho, pardon NĚCO, připomíná. Že by gůgl překladač, nebo snad dokonce Bing? Nevím, tápu.
Konečně, když mohou býti osobnosti na Cibulce, proč by u toho nemohl být i Slanina.

 
hippolyta
394 příspěvků 01.11.13 15:19

Takže podle hesla „chytrému napověz…“: autore, opravte si ta blbě napsaná velká písmena. Pokud je to vtipný záměr, vyšlete nějakou nápovědu.

 
di
2451 příspěvků 31.10.13 15:18

Casino: Slanina kandidoval za koho? Nějak mi to uniklo.;-)
P. S. Aby se autor moc nenazlobil - dobré to být může, to ano, velmi podobné improvizace vařím často. Teď (tj. 31. 10 2013) už ale asi ne, bazalka na balkóně se s námi loučí, mám jí tam jen pár stonků, zbytek je buď otrhaný, nebo uschnul.

 
casino
4473 příspěvků 31.10.13 15:09
No, jesti to není s křížkem po volebním funuse!

… ti dva totiž byli oba neúspěšní kandidáti při posledních volbách a ten poslední byl neúspěšný ve všech volbách 8) Skoro jsem se těšil, esi se teho nejaké brňák chytne… :mrgreen:
Až na ten povedený obrázek :potlesk: (i MAKRONKY obdivně nasýsaly) to má autor dost pomotané (možná Itálie po česku)…
Nevím jak je peprný červený pepř :nevim: 1KL!!! Ale možná je tam pro barvu :mrgreen:
A 1/4 hrnku čerstvé nasekané bazalky? To je taky dost… Ale možná je tam pro barvu :mrgreen:
Ááááá nééébóóó je to úúúplně jinak a autor má jen nerezové patro :) :mrgreen:

No, ale to víno je tam přidáno ve správný čas :palec: :potlesk: :)

 
di
2451 příspěvků 31.10.13 14:02

Hippolyto, vyřešila jste to elegantně, já pořád přemýšlela jak autorovi napovědět… No, možná se ale mezitím změnila pravidla o psaní velkých písmen, nevím.

 
tlustá bába
1209 příspěvků 31.10.13 10:51

Samozřejmě, že záleží na velikosti lžičky… ale, cituji: rozumné množství soli (přibližně lžička) - se i mě, solnorádovi, zdá dost. Asi bych ochutnala a přidala po špetkách. Jestli dobře vidím, navrchu je parmazán…
Vyzkouším a dám vědět.

 
hippolyta
394 příspěvků 30.10.13 19:51

A jak chutnalo pánům Slaninovi a Cibulkovi?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz