Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sveva Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kdysi na Velikonoce jedna milá římanka, maminka našeho přítele náruživého labužníka, vykouzlila z malé části jehněčího kořínku tuto lahůdku.
Dobře očistíme droby a odděleně je nakrájíme na malé kousky. Poměr a množství můžete přizpůsobit vaší chuti. Ve větší pánvi na oleji zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, pár lístků šalvěje a celé stroužky česneku. Postupně přidáváme pokrájené droby (začneme srdcem a končíme játry), orestujeme a odstraníme česnek a šalvěj. Přidáme vidličkou rozmačkaná rajčata i se šťávou. Dochutíme solí a feferonkou. Dusíme až do změknutí, podle potřeby podlejeme vývarem. Ke konci přidáme nasekanou petrželku. Omáčka nemá být moc hustá ani moc rajčatová , jestli to tak můžu popsat. Těstoviny uvařené hodně al dente scedíme a krátce dovaříme v omáčce na pánvi. Lehce poprášíme sýrem a necháme jej k dispozici na stole. Pecorino romano je dost slaný a pikantní sýr, každý má rád jiné množství. Můžeme podávat i s parmazánem. Hustá omáčka je dobrá na brusketkách. Jednou jsem dostala králíka i s droby a připravila jsem z nich (včetně ledvinek) tuto omáčku. Bylo toho tak pro dva malé jedlíky, ale bylo to dobré, skoro jak z jehněčího.
Recept je z kategorií: Těstoviny
Suché červené víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Těstoviny s pajšlíčkem po římsku