Recept Těstoviny s pajšlíčkem po římsku

sveva Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Kdysi na Velikonoce jedna milá římanka, maminka našeho přítele náruživého labužníka, vykouzlila z malé části jehněčího kořínku tuto lahůdku.

Postup

Dobře očistíme droby a odděleně je nakrájíme na malé kousky. Poměr a množství můžete přizpůsobit vaší chuti. Ve větší pánvi na oleji zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, pár lístků šalvěje a celé stroužky česneku. Postupně přidáváme pokrájené droby (začneme srdcem a končíme játry), orestujeme a odstraníme česnek a šalvěj. Přidáme vidličkou rozmačkaná rajčata i se šťávou. Dochutíme solí a feferonkou. Dusíme až do změknutí, podle potřeby podlejeme vývarem. Ke konci přidáme nasekanou petrželku. Omáčka nemá být moc hustá ani moc rajčatová , jestli to tak můžu popsat. Těstoviny uvařené hodně al dente scedíme a krátce dovaříme v omáčce na pánvi. Lehce poprášíme sýrem a necháme jej k dispozici na stole. Pecorino romano je dost slaný a pikantní sýr, každý má rád jiné množství. Můžeme podávat i s parmazánem. Hustá omáčka je dobrá na brusketkách. Jednou jsem dostala králíka i s droby a připravila jsem z nich (včetně ledvinek) tuto omáčku. Bylo toho tak pro dva malé jedlíky, ale bylo to dobré, skoro jak z jehněčího.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 27.11.09 vloženo
  • 3464x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g jehněčí srdce, plíce, slezina, brzlík, játra
  • 300 g loupaná rajčata ve vlastní šťávě
  • 400 g těstoviny, nejlépe vaječné tagliatelle
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • panenský olivový olej
  • petržel, šalvěj
  • sůl, feferonka
  • strouhaný sýr pecorino romano.

Doporučená příloha

  • Suché červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Těstoviny s pajšlíčkem po římsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz