Recept Těstoviny s bešamelovou omáčkou

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Bešamelová omáčka
Z másla a mouky světlou jíšku. Odstavit, vmíchat mléko. Přivést k varu, nechat zhoustnout. Povařit minutu. Přidat muškátový oříšek, sůl a pepř, parmazán.

2. Uvařit těstoviny, brokolici, osmažit na cibulce slaninu.

3. Troubu na 180°C. Vytřít zapékací mísu máslem(nebo pekáč), na dno těstoviny, zeleninu, maso, omáčku, takto vrstvit několikrát. Nahoru bešamel, eidam.

4. Péct, podávat malé porce s bílým chlazeným vínem a sklenicí vychlazené vody.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 02.12.07 vloženo
  • 14195x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • parmazán 50g
  • těstoviny (kolínka, vrtule, co je) 400 g
  • mouka 2 pol. lžíce
  • máslo 1 pol. lžíce
  • mléko ?(4dl)
  • mušk. oříšek, sůl, pepř
  • brokolice (+ menší "hlávka")
  • cibule 2 střední
  • slanina 100 g, na kostičky nebo malé proužky
  • eidam na posypání (nastrouhat)
  • rostlinný olej 1 pol lžíce
  • víno - nápoj :-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Těstoviny s bešamelovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
sveva
751 příspěvků 09.02.11 18:50

No já bych hledala problém v tom, že nevím proč ten rostlinný olej a sýr Eidam v italském receptu. Když už máte po ruce strouhaný parmazán, proč s ním neposypat bešamel? 200 g eidamu udělá pořádnou deku. Mám dojem, že Bunter se usmíval.
Píši to hlavně proto, že TENTO recept často podávají v Česku a vůbec si nemyslí, že je italský. Proč taky?
Zdravím.

Rohatej
5 příspěvků 09.02.11 17:20

cau, tak jsem holka…tak snad neuvedla :-)
Normalne pouzivam vrtulky, nebo maly kolinka jako testoviny.
A slaninu proste na maly kousky, jak ti to chutna, nehledej v tom problem..

Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Těstoviny s bešamelovou omáčkou

Recept je dobrej, ale chaotickej. Jak mám nakrájet slaninu? Na proužky, plátky nebo na kostičky? A jaké těstoviny jsou nejvhodnější, jsi neuvedl. Můžu použít například flíčky nebo vlasové nudle? Poraď. Bunter-Hunter.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz