Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zvlášť si uvaríme v slanej vode na kocky pokrájené zemiaky a zvlášť cestoviny. Scedíme, zalejeme kyslou smotanou, premiešame. Podávame s vyškvarenou slaninou. Vodu zo zemiakov použijeme na prípravu cesnakovej polievky. Je to jednoduché rýchle jedlo, oceníme ho, keď nás tlačí čas a rodina stepuje od hladu.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Těstoviny, brambory, smetana
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
… a náš rodinný přítel: „To je to dobrý…to mi zase bude špatně…“
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
…a moje deti, keď boli malé, vraveli:„Všetko, čo je zdravé, je nechutné.“
Tak se nečerti, Vajglíku. Tady jsou kopce nezdravých jídel. Musím Tě trochu utěšit, aby se Ti neznechutilo vaření. Můj muž říká, že jídlo se dělí na dvě skupiny: zdravé a dobré.
65 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak to vidíte. Tady se všichni nadcháváte a přitom to vůbec není o tolik jiné než ty moje nezdravé vuřty které se vám tak nelíbily. Taky brambory a nudle a místo vuřtů slanina a ještě smetana.
To co tu píše paní Terrinka je teda ještě o hodně nezdravější než to moje.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Kedysi sa toto varievalo s haluškami, stará klasika. S cestovinami je to „modernizovaná“ obdoba. V lete si to posypem kôprom, mám rada kombináciu smotany a kôpru.
Príjemný deň!
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Dělám něco podobného, téměř jako „francouzské brambory“ s tím rozdílem, že právě míchám brambory s těstovinami, dám nějaké zbytky salámu (někdy taky bez), osmažím cibulku na anglické slanině a dám trochu nastrouhaného sýra, medvědího i normálního česneku a petrželku,(někdy i provensálské bylinky, nebo bazalku) navrch máslo. Smíchám, dám péct- jen tak zatáhnout a pak si smíchám smetanu s vajíčkama a strouhaným sýrem a celé to zaliju a dopeču do kůrky. Je to náš oblíbený domácí recept a chutná nám to víc než francouzské brambory, nebo „šunkofleky“. T.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Já ještě na té slanině osmahnu nakrájenou cibuli, pak zasypu mletou paprikou a teprve promíchám s ostatním
112 příspěvků 25.1.09 03:43
Aničko…tohle je oblíbené jídlo jednoho našeho kamaráda,ale nějak jsem ho ještě nikdy nevařila,ale teď slibuji,že zkusím:-)