Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Těstoviny uvařte podle návodu. Hotové přelijte studenou vodou a nechte okapat. Lilek podélně nakrájejte na plátky 0,5 cm silné a mírně osolte. Česnek oloupejte a smažte na pánvi se čtyřmi lžícemi olivového oleje společně s plátky lilku dozlatova. Plátky lilku nechte na prkénku trochu vychladnout a do každého zaviňte kousek sýra. Pak lilkové smotky zabalte do připravených nudlí. Rajčata nakrájejte na kostičky, přidejte bazalku, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje a všechno lehce promíchejte. Závitky servírujte na talíři přelité omáčkou z rajčat. zdroj : Gurmán speciál 2006 "foto":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=1829&l=Danda
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
13.10.16 14:36
Výborné, použila jsem tedy nudle rýžové, neboť si hlídám určité
nutriční hodnoty a omezuji lepek, ale i s nimi jsem si pochutnala.
Dokonce i můj masožravec ochutnal a pochválil - ale snědl svoji variantu
s masem (místo sýra jsem mu do lilku zabalila opečenou anglickou slaninu,
plátky - a pak jen stočila ).
K rajčatům jsem přikrájela ty dva kousíčky lilku, které zbyly coby
„odkrojené boky“.
Z důvodu alergie na oliváč jsem použila olej řepkový.
Ukládám do oblíbených a určitě u nás nebyly tyto závitky naposledy,
díky za recept…
9.6.11 23:56
TIP: závitky můžete před podáváním ještě zapéct. Naskládejte je
na plech vyložený pečícím papírem, potřete olivovým olejem a v
troubě předehřáté na 180° C je pečte asi 10 minut.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Těstovinové závitky s lilkem
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Hm, pravda, někdy mivám zelenou plíseň i na eidamu, když ho zapomenu v lednici, ale to asi není ono, že ?:-)))))
Dando, díky…to můžu, a jdu se podívat…
Bedlo
- gorgonzola, niva apod, já použila
nivu, u nás v zapadákově jiný není 
Já jsem rajčatovou omáčku společně s cibulí a chilli papričkou orestovala v zapékacím pekáčku, na tomto základu jsem prohřála lilkové smotky až se sýr začal jemně tavit. Byla to rychlá a lehká večeře. Foto jsem umístila v deníčku - verejné 9
teď jsem v koncích, co je sýr se zelenou plísní? Vypadá to móóc jedle.